Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Adıyaman'da Sertifikalı Çobanlar Görev Yapacak

ADIYAMAN (İHA) - Adıyaman'da çobanlara verilen ‘Sürü Yönetimi Elemanı’ teorik eğitimi sonrasında, uygulamalı pratik eğitim verildi.
 
Adıyaman’da çobanların sertifikalı olması için Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü arasında mesleki eğitim kursunun protokolü imzalandı.
 
Protokol kapsamında Adıyaman merkez ve ilçelerinde 2014 yılı içerisinde 4 kurs ile 100 kişinin eğitilmesi hedefleniyor. İlk etapta 2 kursta 50 kişiye küçükbaş hayvanlarda sürü yönetimi, hayvan ıslahı, ağılların teknik şartları, küçükbaş hayvan hastalıkları ve zararları konularında, 15 gün boyunca 120 saat eğitim verildi. Kurs sonunda kursiyerlere sertifika verilecek. Teorik eğitimin ardından, 4 günlük uygulamalı eğitim de verildi. Eğitimin son gününde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Adil Alan da eğitime katılarak eğitimi gözlemledi.
 
Alan, eğitimlerin 18 Mart tarihinde başladığını ve 120 saatlik eğitim verildiğini belirterek, il genelinde iki kursun açıldığını söyledi. Alan, “İnşallah bu kurslarla birlikte bundan sonra daha modern eğitimli çobanlar tarafından bu meslek yapılacak. Sürü yöneticiliğiyle birlikte, hayvancılığımız daha iyi bir yere gelecektir. Köyden kente göç devam ettiği müddetçe çobana ihtiyaç vardır. Birçok yerde çobanlara kız verilmiyor. Hayvan besleyenler çoban bulamıyor. Bundan dolayı da hayvan besleyenler çok zor durumdaydı. Bu şekilde gelen destekle birlikte sürü yöneticiliği gerçekten daha kıymetli olacak. Bundan sonraki yıllarda iki yıllık okulu bitirenler ancak bu sertifikayı alabileceklerdir” dedi.
 
Eğitim alan çobanlar ise, atadan öğrendikleri çobanlık yöntemlerinin birçoğunun yanlış olduğunu aldıkları eğitim ile öğrendiklerini söylediler.
 
 
 

Ekleme Tarihi
08.04.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Adıyaman, Sertifikalı Çobanlar, Görev Yapacak, çoban
Link: Adıyaman'da Sertifikalı Çobanlar Görev Yapacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız