Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Nisan 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak: "Çiftçi Umutlu"

TEKİRDAĞ (İHA) - Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde çiftçinin buğdayla ilgili tüm çalışmalarını gerçekleştirdiğini ve buğdayı Allah’a emanet ettiğini söyleyen Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, çiftçinin umutlu olduğunu kaydetti.

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, çiftçinin buğdayla ilgili gerekli tüm hazırlıkları gerçekleştirdiğini ve beklemeye başladığını söyledi. İlçede kayıt dışı olan 50 bin dekarlık tarım arazisinin devlet desteğinden yararlanamadığını ifade eden Toprak, 2012 yılında 1,6 TL’den satılan ürünlerin 2013 yılında 1-1,1 TL’den satıldığını ve bu durumun çiftçinin belini büktüğünü belirterek "Temennimiz 2014 yılında belirlenecek olan ücret politikası ile bu açığın kapanmasıdır" dedi.

Çerkezköylü çiftçilerin buğday ile ilgili tüm işlemleri eksiksiz yerine getirdiğini ifade eden Toprak, "Çiftçimiz pas ilacı, kök boğaz ilacı ve nitrat gübre ile ilgili tüm çalışmalarını gerçekleştirdi. Çiftçimiz şimdi buğdayını Allah’a emanet edip beklemeye başladı. Tek temennimiz hava şartlarının el verişli olmasıdır. Eğer Nisan aylarında bir iki kez yağış düşerse buğday verimi oldukça yüksek olur" ifadelerini kaydetti.

Trakya genelinde ayçiçek ekimlerinin başladığına dikkat çeken Toprak, "Çerkezköylü çiftçiler de bir hafta içinde ayçiçek ekimine başlayacaktır. 50 bin dekar da Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı olmayan tarım arazimiz var. Bu 50 bin dekarlık alan ÇKS’ye kayıtlı olmadığı için Devlet desteği alamıyor ve ürününü satmakta da zorluk yaşıyor. Bu sıkıntı sanayi bölgelerinin olduğu her yerde var" dedi.
 

Ekleme Tarihi
10.04.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: buğday, çiftçi, umutlu
Link: 'Çiftçi Umutlu'




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız