Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 24 Nisan 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


FKA’da Kayısı Konusu Tartışıldı

MALATYA (İHA) - Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) Kalkınma Kurulu Tarım Komisyonu Malatya Üyeleri toplanarak, kayısıdaki don zararı gelişmelerini değerlendirdi. Değerlendirme rapor haline getirilerek ilgili kurum ve kuruluşlara gönderilecek.
 
FKA Kalkınma Kurulu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Gezer başkanlığındaki toplantıya, İnönü Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Murat Asma, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, TARSİM Bölge Müdürü Sabri Akın, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Fevzi Çiçek, Ziraat Odası Başkanları, kayısı tüccarları, kayısı yetiştiricileri ve kayısı sektöründe faaliyet yürütün dernek yöneticileri katıldılar.
 
FKA Kalkınma Kurulu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Gezer, “Malatya’da yoğun ve şiddetli bir afet ile karşı karşıyayız. Geçtiğimiz günlerde meydana gelen ilkbahar geç donları yüzünden muhtemelen son yılların en önemli doğal afeti ve en önemli doğal zararı ile karşı karşıyayız. Bu olayın yaygınlığı, kapsamı ve şiddeti nedeniyle ayaküstü konuşulacak bir konu değil. Bizde Kalkınma Kurulu olarak Tarım Komisyonunu bir araya getirerek, kaysı konusunda yaşanan bu doğal felaket olayını enine boyuna konuşmak istiyoruz, bir yol haritası çıkartmak istiyoruz. Öncelikleri belirlemek istiyoruz ve ortaya çıkan yol haritasını, sonuç bildirgesi haline getirip Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı başta olmak üzere diğer tüm ilgili kurum ve kuruluşlara ulaştırmak istiyoruz. İlimizin kayısı ile ilgili bütün kurum ve kuruluşlarını bir araya getirmeye çalıştık” dedi.
 
Toplantı daha sonra katılımcıların istişare yapması ile devam etti.
 
 

Ekleme Tarihi
10.04.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: FKA, Kayısı Konusu, Tartışıldı, kayısı
Link: FKA’da Kayısı Konusu Tartışıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız