Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Av Yasağı Balık Fiyatlarını Etkilemeyecek

ESKİŞEHİR (İHA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın uygulaması ile başlayan av yasağının sonucunda balık fiyatlarının artması endişesi yaşanmasına karşın, Eskişehirli bazı balıkçılar satışların düşük olması sebebiyle fiyatları artırmama kararı aldılar.
 
Konuyla ilgili görüşlerini belirten İstiklal mahallesindeki balıkçılardan Sergülen Aslan Benzer, avlanma yasağının Eskişehir’deki balık fiyatlarına yansımayacağını belirtti. Kış aylarının uzun sürmemesi sebebiyle bu yıl balık bolluğu yaşamadıklarını ifade eden Benzer, av yasağı ile birlikte fiyatlarda artış yapmaları durumunda satışların tamamen duracağını sözlerine ekledi. Sergülen Benzer, havaların sıcak olması sebebiyle insanların balık yemeyi tercih etmediklerini, bu yüzden de balık satışlarının yüzde 30 oranında düştüğünü belirtti. Eskişehir’in balık kültürünün yüksek olduğunu ifade eden Sergülen Aslan Benzer, hamsi, istavrit ve lüfer balıklarının daha çok tercih edildiğini sözlerine ekledi.

ESKİŞEHİR'DE ALABALIK TESİSİ YOK
 
Eskişehir’de alabalık tesisi olmadığı için balıkların soğutmalı arabalarla günlük olarak geldiğini belirten Benzer, Eskişehir’e hamsi ve istavrit türü balıkların Karadeniz’den, büyük balıkların ise Gemlik ve Bandırma bölgesinden geldiğini belirtti. Avlanma yasağıyla beraber, dondurulmuş balıkların tezgahlara gelmeyeceğini ifade eden Benzer, hamsinin mevsiminin kapandığını, çipura ve levreğin ise havuz üretimleri sayesinde bol miktarda olduğunu, bu yüzden de dondurulmuş balığa ihtiyaç olmadığını sözlerine ekledi. Balık satıcısı Sergülen Aslan Benzer, dondurulmuş balıkların sadece Norveç’ten gelen ithal palamutlar olduğunu belirtti.
 
YASAK 4,5 AY SÜRECEK
 
Kış aylarının vazgeçilmez yiyeceği balığın avlanma yasağının başlamasının ardından, sürdürülebilir balıkçılık bakımından önemli olduğu ifade edilen yasaklar 4,5 ay sürecek. Türkiye’de bugünden itibaren trol ve gırgır ağlarıyla yapılan balıkçılığa yasaklar getirildi. Avlanma yasağının başlamasına rağmen bazı balıkçılar, yasakların 1 Mayıs'a kadar uzatılacağı beklentisi içinde olduklarını belirttiler.
 
Yapılan açıklamaya göre yasaklar, ufak tekneleri ile balıkçılık yapanları ve olta balıkçılığı yapanları kapsamayacak. Balıkların üreme dönemi göz önüne alınarak uygulanan yasakların 1 Eylül’de sona ereceği bildirildi.
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
16.04.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Av Yasağı, Balık Fiyatlarını Etkilemeyecek, balık, fiyat, Eskişehir
Link: Av Yasağı Balık Fiyatlarını Etkilemeyecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız