Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


100 milyon TL’ye yeni tesis kurdu

Beyaz et sektöründeki pazar payını hızla yükselten Gedik Piliç 100 milyon TL’lik yatırımla Uşak’ın Eşme ilçesinde yeni bir üretim tesisi kurdu.

Yönetim Kurulu Başkanı Osman Gedik, Nisan 2013’te faaliyete geçen beyaz et tesisinde uluslararası standartlara uygun üretim yaptıklarını söyledi. Yeni açılan tesisle birlikte günde toplam 350 bin tavuk kesim kapasitesine ulaştıklarını belirten Gedik, “Bugün Türkiye’nin beyaz et entegre tesisleri içerisinde en büyük hava soğutma kapasitesine ve kapalı alanı en büyük tesis özelliğine sahibiz.” dedi. Gedik, 1968’de 120 metrekarelik bir alanda başlayan sektörel deneyimin kuluçka, damızlık, yem fabrikası, eski ve yeni tesisle birlikte 120 bin m²’lik kapalı alana ulaştığını ifade etti.

Köyden kente göçün önlenmesinde en önemli faktörün tarıma ve hayvancılığa dayalı sanayinin geliştirilmesi olduğunu düşünen Gedik, üretimde yüksek kalite ve verimliliğin önemine değindi. Kurumsal markalaşma ve pazarlama çalışmalarıyla dağıtım kanallarını güçlendiren Gedik Piliç; önümüzdeki süreçte Marmara Bölgesi başta olmak üzere tüm Türkiye’de ciddi pazar payı elde etmeyi amaçlıyor. Markalaşma çalışmalarıyla birlikte pazarlama hedeflerini de büyüttüklerini belirten Yönetim Kurulu Başkanı, 2013 yılını 390 milyon TL ciro ile kapattıklarını, 2014 yılında ise yüzde 14’lük bir büyüme ile 500 milyon TL ciro hedefi koyduklarını kaydetti. Bu yıl toplam cironun yüzde 10’unu ihracattan sağlamayı planladıklarını ifade eden Gedik, “İç pazarda ise yüzde 6’lık payımızı başta Marmara olmak üzere tüm Türkiye’ye yayılarak yüzde 10’lara çıkarmayı planlıyoruz.” diye konuştu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
18.04.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Gedik Piliç, 100 milyon TL’ye, yeni tesis kurdu, beyaz et, tavukçuluk
Link: 100 milyon TL’ye yeni tesis kurdu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız