Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Irak'a ayda 200 ton beyaz et ihraç ediyor

Metro Grup, Vanet markasıyla ayda 300 ton işlenmiş et üretiyor. Bu üretimin önemli bölümünü Irak’a ihraç eden şirket, topraksız domates üretiminde de iddialı.

SAMSUN - Türkiye’nin en büyük otobüs firmalarından biri olan Metro Grup, Vanet markasıyla ayda 300 ton işlenmiş et üretiyor. Şirket, Irak’a ayda 200 ton işlenmiş beyaz et ihraç ediyor.

Doğu Anadolu Bölgesi’nde yüzde 60 pazar payı bulduğu belirtilen Vanet, market rafl arında yerini alarak tüketiciye daha kolay ulaşmayı hedefl iyor. Dünya Bankası projesi kapsamında 1977 yılında Van’da kurulan Vanet Gıda AŞ, 1988 yılından itibaren entegre üretime başladı. 563 dönüm alan üzerinde 24 bin kapalı alana sahip tesislerde bugün ayda 300 ton işlenmiş et üretiliyor.

Van'da 100 kişi istihdam ediyor, üretimi artırıyor

Metro Grubu’nun sadece bir otobüs firması olmadığına dikkat çeken Vanet Yönetim Kurulu Başkanı Aykut Çepni, Vanet olarak, et sektöründe büyük bir boşluğu doldurduklarını ifade etti. Van’da kurulan tesislerde bugün 100 kişinin istihdam edildiğini ve bölgedeki en büyük üretici olduklarını belirten Çepni, ihracatın yanı sıra yurt içindeki tüketiciye ulaşmak için çalışma yürüttüklerini söyledi. Üretim tesisi hakkında bilgi veren Çepni, şöyle konuştu: “Tesislerimizde; büyükbaş ve küçükbaş hayvan besiciliği yapılıyor. Ayrıca tesislerimiz bünyesinde hindi üretim çiftliği bulunuyor. Kesimhanemiz, günlük 240 adet büyükbaş, bin 250 küçükbaş, 4 bin hindi kesimi ve ihtiyaca göre bunların parçalanmasını yapma kabiliyetinde." Şarküteri üretim bölümü de bulunan tesislerinde günlük 20 ton sucuk, salam, sosis, kavurma, jambon, pastırma çeşitleri üretildiğini anlatan Vanet Yönetim Kurulu Başkanı Çepni, "Vanet Gıda ürünleri Doğu bölgelerinde pazar payının yüzde 60’ına hakim durumda. Ürünlerimiz Doğu bölgesinde en çok tercih edilenler arasında" dedi. Karadeniz Bölgesi’nde de tanınmak için marka çalışmalarına başladıklarını anlatan Aykut Çepni," İlerleyen süreçte Vanet Gıda ürünlerini market rafl arında görebileceksiniz” diye konuştu.

Domatesin yüzde 90'ı dışarı satılıyor

Metro Grup, Avrasya Terminal İşletmeleri Yönetim Kurulu üyesi Haluk Tan ile Samsun’da bir dizi ziyaret gerçekleştiren Çepni, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy’u da makamında ziyaret etti. Tan burada, Avter iştiraki olarak üretim yapan Bostan Tarım’ın çalışmaları hakkında bilgi verdi. Topraksız doğal domates yetiştiriciliğinde marka haline geldiklerini söyleyen Haluk Tan, şunları kaydetti: “Manisa-Salihli ve Afyon-Sandıklı olmak üzere iki ayrı lokasyonda 252 dönüm serada topraksız tarım teknolojileri kullanarak üretim yapılıyor. Seralarımız, jeotermal enerji kullanılarak ısıtılıyor. Domates üretiminin yüzde 90’ını ihraç ediyoruz. İç pazardan gelen talebe de yakın zamanda ek yatırımlar ile kapasitemizi artırarak cevap vermeye başlayacağız.”
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
30.04.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Metro Grup, Vanet, Irak, ihracat, beyaz et
Link: Irak'a ayda 200 ton beyaz et ihraç ediyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız