Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Nisan 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Edirne'de 'Hububat Hastalık ve Zararlıları' Toplantısı Yapıldı

EDİRNE (İHA) - Edirne'de çiftçilere yönelik 'Hububat Hastalık ve Zararlıları' bilgilendirme toplantısı gerçekleşti.

Edirne Ticaret Borsası Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya Edirne Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özay Öztürk, Edirne Ziraat Odası Başkanı Cengiz Yorulmaz ve çok sayıda çiftçi katıldı.
 
Başkan Öztürk, yaptığı açılış konuşmasında, hububat hastalık ve zararlılarının geçimini tarım ve hayvancılık ile uğraşan Edirneliler için önemli konu olduğunu ifade etti. Zarar konusunda bilgilendirmek, biyolojik mücadelenin önemi, kimyasal mücadelenin yapılma konularında bilgi aktarmaya çalışacaklarını dile getiren Öztürk, "Hububat zararlıları hem kalite hem de verim açısından zarar meydana getirmekte. Özellikle süne zararlısı buğdayın ekmeklik vasfını yitirmesine neden olur. Bunlardan ders alarak hatalar konusunda tekrar mağdur olmak istemiyoruz" ifadelerini kaydetti.
 
Ziraat Odası Başkanı Cengiz Yorulmaz ise yaptığı konuşmada "Bölgemizdeki buğdayın çok önemli olmasını herkesin bilmesi gerekiyor. Bu yıl hububat, şeker, yağ var. Allah verdi. Son nokta süne. Bu süneyi de birlik ve beraberlik içerisinde aşacağız. Ziraat Odasının sattığı ilaçlara baktığımızda Edirne çiftçisinin ne kadar bilinçli olduğunu gösterir. Süne ile mücadele ederek amacımız kaliteli buğdayı yetiştirmek" dedi.

Ergin sünenin çok da zararlı olamadığını, yumurtadan çıkacak olan Nimf'lerin zararlı olduğunu aktaran Yorulmaz, "Şu anda iklim şartları onların aleyhine çalışıyor. Çiftçilerde kurallara uyarsa başaracağız. Edirne buğdayı bir marka oldu artık. Çiftçide bunun inancında" açıklamasında bulundu.
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
07.05.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Edirne, Hububat Hastalık ve Zararlıları Toplantısı, hububat
Link: Edirne'de 'Hububat Hastalık ve Zararlıları' Toplantısı Yapıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız