Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Nisan 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Aksaray'da 17 Çiftçiye 76 Bin 248 Domates Fidesi

AKSARAY (İHA) - Aksaray Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından 17 çiftçiye 76 bin 248 adet domates fidesi dağıtıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen dağıtım törenine Vali Şeref Ataklı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı ve İl Genel Meclis Üyesi Mahmut Aktürk ve çok sayıda çiftçi katıldı.
 
Dağıtım töreninde konuşan Vali Şeref Ataklı, Aksaray’da üretilen ürünler itibari ile arpa, buğday, şeker pancarı gibi ürünler ön plana çıktığını belirterek, “Bu tarımsal ürün çeşitliliğimizi artırmamız gerektiğini düşünüyorum. Bu kapsamda sebze yetiştiriciliğinde domatesi ön plana çıkardık. Çiftçilerimizin sebze yetiştirmelerine teşvik amacıyla özel idaremizin katkısı ile çiftçimize domates fidesi dağıtıyoruz” dedi.
 
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun ise amaçlarının ürün çeşidini artırmak ve çiftçinin geçim standardını yükseltmek olduğunu belirterek, “Bu domates fidelerini dağıtmaktaki amacımız Aksaray genelinde sebzeciliği geliştirmektir. Ekonomik değer büyüklüğü olan, 2 dekar ve üzerine müracaat eden çiftçilerimize biz yüzde 75 civarında il özel idaresi katkılı çiftçilerimize burada dağıtıyoruz. Toplam 76 bin 248 adet domates fidesi dağıtıyoruz. 353 koliden oluşan fideler 16 bin 964 TL’ye mal oldu. Toplam 17 çiftçimize vereceğiz. Bu il genelinde 40 dekara tekabül etmekte. Çiftçi katkısı olarak kolu başına da 15 TL alıyoruz. Çiftçilerimize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.
 
Çiftçiler ise uygulamadan memnun olduklarını belirterek, yetiştirdikleri ürünleri satarak para kazandıklarını söyledi. Konuşmaların ardından protokol üyeleri çiftçilere fideleri dağıttı.
 
 

Ekleme Tarihi
07.05.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: fide, domates, Aksaray
Link: Aksaray'da 17 Çiftçiye 76 Bin 248 Domates Fidesi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız