Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 17 Nisan 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


'Anneler Günü' çiçekçilerin yüzünü güldürecek

Türk çiçek sektörü, Anneler Günü dolayısıyla bu yıl 36 ülkeye 30 milyon dallık çiçek ihraç etmeyi planlıyor.

ANTALYA - Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, geçen yıl Anneler Günü döneminde soğuk hava nedeniyle çiçek veriminde düşüş yaşandığını ancak bu yıl iklimin sektör temsilcilerinin yüzünü güldürdüğünü söyledi.

Sektörün geçen yıl 25 milyon dal çiçek ihracından yaklaşık 10 milyon dolar gelir elde ettiğini anlatan Bağdatlıoğlu, "Geçen yıl Anneler Günü döneminde 32 ülkeye ihracat yapmıştık, bu yıl 36 ülkeye 30 milyon dallık bir ihracat söz konusu. Karşılığında da 12 milyon dolar gelir beklentisi var" dedi.

Bu yıl Afrika ve Arap ülkelerine de çiçek ihraç ettiklerini bildiren Bağdatlıoğlu, Türkiye'den uçak ve tırla pek çok ülkeye çiçek gönderebildiklerini kaydetti.

Bağdatlıoğlu, ihracatın yayılmasından da mutluluk duyduklarını dile getirerek, "Anneler Günü sonrası ilk hedefimiz Amerika kıtasına girmek. Gelecek yıldan itibaren Amerikalı anneleri de Türk çiçekleriyle sevindirmek istiyoruz. Umut ederim ki Antalya'dan, İzmir'den üreticilerin çiçekleri, dünyadaki annelerle buluşur" diye konuştu.

Bağdatlıoğlu, çiçek ihracatı için bir heyetin ABD'ye gideceğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Sektör olarak pazarı büyütmek için uğraşıyoruz. Amerika'nın çiçek ihtiyacının yüzde 80'ini Kolombiya karşılıyor. Amerika, yaklaşık 700 milyon dolarlık çiçek ithal ediyor. Amerika, en büyük tüketicilerden. Dolayısıyla buradan ne kadar pay kapabilirsek sektörümüzün de yüzü o kadar gülecektir. Nasıl ki farklı ülkeler Avrupa pazarından pay alıyorsa bizim de o pazarlara açılmamız gerekiyor."

Sektör olarak Amerika kıtasına girdiklerinde dünyanın merkezine inmiş olacaklarını belirten Bağdatlıoğlu, sektörün kapasitesinin artacağını, vizyonunun değişeceğini vurguladı.

İç pazar için de çiçeklerin satışa sunulduğuna işaret eden Bağdatlıoğlu, son yıllarda Türkiye'de de çiçek kullanımının arttığını söyledi.

Sevginin en masum dili, çiçek

Osman Bağdatlıoğlu, Anneler Günü'nde pembe renkli çiçeklerin tutulduğunu, bunların da pastel renkli buketlerle süslendiğini ifade ederek, en fazla karanfilin tercih edildiğini bildirdi.

Annelere verilen en anlamlı hediyenin çiçek olduğuna dikkati çeken Bağdatlıoğlu, "Karşılık beklemeden bizi geleceğe hazırlayan annelerimize duygularımızı yansıtabileceğimiz en güzel hediye, çiçek. Çiçek hediye ettiğiniz kişinin yüzünde gördüğünüz tebessüm, sevginin gücünü anlatıyor. Bundan dolayı annelerimize çiçek hediye edelim" dedi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
09.05.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: anneler günü, çiçek, osman bağatlıoğlu, çiçekçiler
Link: 'Anneler Günü' çiçekçilerin yüzünü güldürecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız