Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 30 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Üretici Buğday Taban Fiyatının Açıklanmasını İstedi

ADANA (İHA) - Kozan Ziraat Odası Başkanı Mehmet Şahbazoğlu, hububat hasadının başlamasına kısa bir süre kaldığını ve fiyatların bir an önce belirlenmesi gerektiğini belirtti.

Şahbazoğlu, yörede hububat hasadının en geç 10 gün içinde başlayacağını söyleyerek bu yıl tane verimliliğin düşük olma ihtimalinin olduğunu belirterek fiyatların ürün çıkmadan belli olmamasını eleştirdi.
 
Şahbazoğlu, “Bilindiği üzere ilçemiz ve ilçemize bağlı bölgelerimizin geçim kaynaklarının başında tarım gelmektedir. Tarım alanında ise en ön sıraları hububat ve narenciye almaktadır. Bu yıl narenciye ürünlerimiz dalında kaldı. Birçok üreticimiz narenciyesini işçi masrafını cebinden karşılayarak kestirmiştir. Narenciyeden büyük zarar eden çiftçilerimizin umudu buğdaya kalmıştır. Buğday hasadımız en geç 10 güne kadar başlayacaktır. Lakin bizler buğday hasadından da endişeler duymaktayız. İklimsel şartlar bu endişelerimizin başını çekerken, hükümetimizin fiyat politikası da bizleri kaygılandırmaktadır. İlk hububat hasadı bilindiği üzere Akdeniz de yani bu bölgede yapılmaktadır. Ama hükümetimiz bizleri bu konuda yok görmektedir. Hububat hasat edildikten sonra yaklaşık 2 ay sonra fiyatlar açıklanıyor buda zor şartlar içerisinde bulunan çiftçilerimizin ürünlerini açıklanan fiyatlardan çok aşağı satmasına neden oluyor. Bizler fiyatların ürün hasadından önce açıklanmasını istiyoruz. Bilindiği üzere ilçemizde ikinci ürüne de su verilmeyecek. Bu çiftçilerimizin çok zorlu bir yıl geçireceğinin sinyalleridir” dedi.
 
Kozan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü sistemine kayıtlı olarak yaklaşık 350 bin dönüm buğday ekiminin yapıldığı kaydedildi.
 
 

Ekleme Tarihi
10.05.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Adana, Kozan, Üretici, Buğday Taban Fiyatının, Açıklanmasını İstedi, buğday, taban fiyat
Link: Üretici Buğday Taban Fiyatının Açıklanmasını İstedi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız