Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


41 tarımsal ekipmanı yüzde 50 hibe

Bakanlığın hibe desteği, gerçek kişiler için maksimum mal başına 50 bin, tüzel kişiler için 100 bin TL olacak.

İZMİR - Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi kapsamında yüzde 50 hibe desteği sağlanacak tarım makina ve ekipmanlarına ilişkin koşullar açıklandı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın 2006 yılından bu yana uyguladığı Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında bu yıl 7'si yeni olmak üzere toplam 41 makina ve ekipmana yüzde 50 hibe desteği sağlanacak. Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında bu yıl ilk kez 7 yeni makine ve ekipman hibe desteği kapsamına alındı. Buna göre, bahçe traktörü, dip kazan, kimyevi gübre dağıtma makinesi, mini yükleyici, süt analiz cihazı, tarım römorkları, fındık, mısır, çeltik, ayçiçeği, kabak çekirdeği kurutma makineleri için üreticilere bu yıl yüzde 50 hibe desteği verilecek. Hibe desteğinden yararlanmak isteyenler bu tebliğin yayım tarihinden yani 10 Mayıs 2014'te başlamak üzere elektronik ortamda veya şahsen 30 gün içerisinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü veya ilçe müdürlüklerine başvurmaları gerekiyor.

Ülke genelinde uygulanacak hibe desteği program kapsamında, kabul edilen başvurular ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü arasında hibe sözleşmesinin imzalanmasından sonra, mal alımları en fazla 40 gün içerisinde tamamlanacak. Yatırımcılar tarafından alımı gerçekleştirilen makine ve ekipmanların montajı, test işlemleri ve il proje yürütme birimince tespiti en geç 45 günde sonuçlandırılacak. Süt sağım ünitesi ve soğutma tankı için bu süre 50 gün olacak.
 
Hibeye kimler başvurabilir?

Bakanlığın güncel çiftçi kayıt sistemi ile diğer sistemlerinde kayıtlı olanlar; her bir mal grubu için gerçek ve tüzel kişiler, şirketler, tarımsal kooperatifl er, birlikler ve bunların üst birlikleri bu destekten yararlanabilecek. Başvuru sahibi gerçek ve tüzel kişiler 41 makine ve ekipmandan sadece birisi için başvuru yapabilecek. Tarımsal amaçlı kooperatifl er, birlikler ve bunların üst birlikleri hariç daha önceki etaplarda iki ve daha fazla hibe desteğinden yararlanan yatırımcılar başvuru yapamayacak. Daha önce hibe desteğinden yararlananlar bu tebliğ kapsamında, aynı yatırım konusunda başvuru yapamayacak. Başvuru teklifl erinde, proje sahipleri kendi paylarına düşen ve hibeye esas mal alım tutarının yüzde 50’si oranındaki katkı payını kendi temin etmekle yükümlü olacak. Mal alım tutarının hibe desteği kısmı, kamu kaynakları kullanılarak karşılandığı için gerçek ve tüzel kişiler tarafından sağlanması gereken katkı payının finansmanında kamu kaynağı kullanılamayacak.
 
Destek tutarı ne kadar olacak?

Usul ve esaslara uygun olan ve kabul edilen proje başvurularında, hibeye esas yatırım tutarının yüzde 50’sine destek verilecek. Hibeye esas yatırım tutarı gerçek kişiler için mal başına 50 bin lira ve tüzel kişiler için mal başına 100 bin lirayı geçemeyecek. Ancak süt üretici birlikleri, damızlık sığır yetiştiricileri birlikleri, koyun-keçi yetiştiricileri birlikleri, hayvancılık kooperatifl eri üst birlikleri ve tarımsal amaçlı kooperatifl er 100 bin liralık yatırım tutarı kadar birden fazla süt soğutma tankı alabilecek. Mal alım bedellerinin, bu miktarları geçmesi durumunda aşan kısım başvuru sahibi tarafından ayni katkı olarak karşılanacak.



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
13.05.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: 41 tarımsal ekipmanı, yüzde 50 hibe, tarımsal destek, tarımsal ekipman, hibe
Link: 41 tarımsal ekipmanı yüzde 50 hibe




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız