Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Maliye Bakanlığı'ndan çiftçiye müjde

Maliye Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Destekleme bütçesinde yer alan 1.5 milyar lira ödeneği serbest bıraktı.

ANKARA - Maliye Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Destekleme bütçesinde yer alan 1 milyar 548 milyon lira ödeneği serbest bıraktı.

Bakanlıktan alınan bilgiye göre, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in onayıyla mayıs ayı nakit programı çerçevesinde, fark ödemesi destekleri için 800 milyon lira kaynak aktarıldı. Bunun 600 milyon liralık kısmı kütlü pamuk, 148 milyon liralık kısmı yağlı ayçiçek, 30 milyon liralık kısmı soya fasulyesi, 22 milyon liralık kısmı da kanola desteklerinden oluştu.

Diğer tarımsal amaçlı destekler için kullanılmak üzere aktarılan miktar 35 milyon lira olurken, bunun 20 milyon liralık kısmı sertifikalı tohum üretimi, 10 milyon liralık kısmı sertifikalı fidan kullanımı, 5 milyon liralık kısmı da sertifikalı tohum kullanım desteğinden oluştu.

Program çerçevesinde hayvancılık destekleri için ayrılan miktarın toplamı ise 713 milyon lira olarak gerçekleşti. Söz konusu rakam içerisinde en yüksek payı 420 milyon lira ile ıslah amaçlı küçükbaş hayvan yetiştirici birlikleri desteği aldı.

Bu başlık altında sırasıyla, süt desteği için 190 milyon lira, buzağı desteği için 80 milyon lira, büyükbaş hayvan hastalıkları tazminat desteği için 17 milyon lira, biyolojik mücadele desteği için 3 milyon lira, hastalıktan ari işletme desteği için 2 milyon lira, aşı desteği için de 1 milyon liralık kaynak serbest bırakıldı.

Böylece, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Destekleme bütçesi kapsamında 1 milyar 548 milyon lira serbest bırakılmış oldu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
14.05.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: çiftçi, maliye bakanlığı, ödenek
Link: Maliye Bakanlığı'ndan çiftçiye müjde




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız