Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Soma'da Madende İşçi Kalmadı

Türkiye'yi yasa boğan faciada madende kalan işçilerden 2'sinin cenazesi daha çıkartıldı. Böylece maden ocağından çıkarılan ceset sayısı 301'e ulaştı.

Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden son 2 işçinin cesedi, yaklaşık 96 saat sonra çıkarıldı.

ÇALIŞMALARA YAĞMUR NEDENİYLE ARA VERİLMİŞTİ

Eynez bölgesindeki maden ocağında son iki işçinin çıkarılması için yürütülen çalışmalara, ambulansların maden ağzına giriş yaptığı alanın yağmur yüzünden balçık haline gelmesi nedeniyle ara verilmişti. Alanın mıcırla doldurulması ve ambulansların yanaşabilmesi üzerine çalışmalara devam edildi.

ÖLÜ SAYISI 301'E ULAŞTI

Maden ocağını işleten şirketin işçileri tarafından çıkarılan cesetler, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı. Böylece maden ocağından çıkarılan ceset sayısı 301'e ulaştı.


BAKAN'DAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili açıklama yapan Bakan Yıldız "Çalışmalar sona erdi. İçerde kalan işçi yok" dedi.

İŞÇİLER VE ARAMA KURTARMA EKİPLERİ ALANI TERK ETTİ

Bu arada çalışmalara katılan işçiler ile arama kurtarma ekiplerinin alanı terk ettiği görüldü.
 
 
BAKAN AÇIKLAMA YAPTI: LOKAL BİR YANGIN BAŞLADI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Soma'daki maden faciasında şu ana kadar toplam 485 işçinin kurtarıldığını, 301 işçinin de hayatını kaybettiğini açıkladı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız saat 10.00 sıralarında yaptığı basın açıklamasında, daha önceki yangına 250-300 metre mesafede yeni bir yangının başlamasının ise çalışmaları güçleştirdiğini söyledi.

Bakan Yıldız şu bilgileri verdi: "Farklı bir gelişme oldu. Yangından bağımsız olarak lokal olarak bir yangın daha başladı. Metan gazı seviyesi yükseldi. Önceki yangınla ilgisi olmayan bir yangın. Üretim yapılmadığı taktirde, bunu madenciler bilirler, bu yangınlar çıkar.

O nedenle denetlenmeye ve kontrole muhtaç. Kendi haline bırakamayız. İşçi kardeşlerimizi hızlıca çıkartmamız lazım. Ancak denetimle ilgili işlemlerin sürmesi lazım. Üretim durduğu anda komplikasyonlar çıkabiliyor. Sıra dışı ve hepimizi çok derinden yaralayan önemli bir kazadır. Yalnız bir kurumumuzu değil bütün bu tüm yapıyla alakalı değerlendirmemiz geriyor. Ne varsa değerlendirilmesi gereken yapılacaktır."

301 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

Öğle saatlerinde kameraların karşısına geçen Bakan Yıldız, açıklama yaparken aniden bastıran yağmur nedeniyle sırılsıklam oldu. Bakan Yıldız, açıklamasında şunları söyledi: ''Şu ana kadar 485 kişiyi kurtardık. 301 işçimiz hayatını kaybetti. 10 işçimizin cenazesini ailelerine teslim edeceğiz .Şu ana kadar 10 işçimiz vardı dışarı çıkarttığımız dolayısıyla 2 işçimiz de yer altındaydı, onların yeri tespit edildi. Bu saat itibarıyla ve çıkarılma işlemlerine başlandı, yangın kontrol altına alındı. Bize 12 ailenin kayıp talepleri vardı. 10 işçimizi çıkardık 2 ‘sinin de yerini tespit ettik. Cenazeleri çıkartılmaya çalışılıyor. Bize yeni gelen bir talep yok. Arama çalışmalarını artık nihayetlendirmiş olacağız. Ancak, arkadaşlarımız dört bir köşeye tekrar bakacaklar. Nihai kararımızı kamuoyuyla paylaşmış olacağız. Tüm bu çalışmalar bittikten sonra kazanın olduğu saat itibariyle hem adli hem idari soruşturma başlatılmıştı. Bununla ilgili bilirkişiler, savcılar iş müfetişleri bizim bakanlığın çalışanları çalışmayı devam ettirecekler. Kazada kimin ihmali varsa cezasını çekecek çekmelidir de.Kimlik yapılabiliyor, cenazeler tanınabiliyor. Ailelerin yeni bir ızdırap yaşamamaları için DNA testi yaptırıyoruz. Bütün listeler online olarak AFAD’ın sitesinde yayınlanıyor.''

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
18.05.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Soma faciası, maden kazası
Link: Soma'da Madende İşçi Kalmadı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız