Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

"Yazın tavuk eti fiyatları niye yüzde 70 artıyor?"
 
 
 ANTALYA - Piknik sezonunun açılmasıyla birlikte tavuk fiyatlarındaki hızlı yükseliş mangalcıların keyfini kaçırıyor.
 
Özellikle yaz aylarında tavuk etinin fahiş fiyata satıldığını ifade eden Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkan Vekili ve Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, " Kışın, 5-6 lira olan tavuk eti yazın niye 13 -15 liraya çıkıyor? Halbuki yazın tavuk üretimi daha kolay." dedi.

Yardımcı, Antalya Kasaplar Odası’nda düzenlediği basın toplantısında tavuk eti fiyatları, kaça et ve sucukla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Tavuk eti fiyatının yaz ve kış mevsimleri arasında ciddi oranlarda değiştiğini aktaran Yardımcı, “Birkaç yıldır bu konuyu gündeme taşıyoruz. Ancak anlamadığımız bir husus var. Kışın tavuk fiyatları 5-6 lira, yazın mangal sezonu açıldığında 13-15 liraya kadar çıkabiliyor. Yazın gelmesiyle milletin mangal yapacağı zamanda tavuk fiyatı kırmızı et seviyesine ulaşıyor. Yazın tavuk üretimi daha kolay yapılmasın rağmen neden daha pahalıya satılıyor?” şeklinde konuştu. Bu konunun açıklığa kavuşturulması için yetkilileri göreve davet eden Yardımcı, yüzde 60 ile 70 civarında bir fiyat artışının yaşanmasının yanlış olduğunu söyledi. Yardımcı, “Birilerinin buna dur demesi gerekiyor. Vatandaşların kazanın fahiş fiyatlarla kaynatmamasını istiyoruz.” dedi.

Antalya’da kaç etle ilgili de sorunlar bulunduğunu aktaran Yardımcı, bu problemin önlenmesi için belediyeler öncülüğünde bir denetim komisyonu kurulmasını tavsiye etti. Bu komisyonun denetim ve çalışmalar yaparak kaça etin önüne geçmesi gerektiğini aktardı.Bazı yerlerde ucuz kıyma, halk günü gibi ifadelerle satılan ürünlerin güvenirliğinin olmadığını aktaran Yardımcı, kıymanın ve sucuğun fiyatının etten aşağı olmayacağını vurguladı. (CİHAN)
 
 

Ekleme Tarihi
23.05.2014
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: tavuk eti, beyaz et, fiyat
Link: 'Yazın tavuk eti fiyatları niye yüzde 70 artıyor?'




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız