Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Örtü altı üzümün fiyatı üreticiyi sevindiriyor

Silifke'de örtü altında hasadı yapılan üzümün kilosu 3 liradan alıcı buluyor. Fiyat üreticiyi memnun ederken, örtü altında hasat edilen üzüm 3 tona kadar çıkabiliyor.

MERSİN - Silifke ilçesinde örtü altında hasadı yapılan üzümü üreticiler kilogramı 3 liradan satıyor. Silifke Ziraat Odası Başkanı Mahire Can yaptığı açıklamada, Silifke'nin Türkiye'nin önemli tarım potansiyeline sahip ilçelerinden biri olduğunu, ilk turfanda meyve ve sebze hasadının da burada yapıldığını kaydetti.

Üzüm üretiminin Uzuncaburç, Keben, Sabak, Karakaya, Kargıcak, Gündüzler ve Kepez mahallelerinde yoğun bir şekilde yapıldığını ifade eden Can, örtü altında hasadın devam ettiğini, açık alanda hasat sezonunun ise temmuz ayının ilk haftasında başlayacağını belirtti.

Şu anda örtü altında üretilen üzümün kilogramının 3 liradan satıldığını ve fiyatın memnuniyet verdiğini bildiren Can, ilçe genelinde açık alandaki üretim de başladığında 20 bin dönüm araziden yılda 20 bin ton üzüm hasadının gerçekleştirileceğini söyledi.

Örtü altında üretilen erkenci üzümün fiyatının iyi olması nedeniyle üreticisine kazandırdığını belirten Can, "Açıkta yetiştirilen üzümlere oranla örtü altında erken çıkmasının yanında daha fazla da ürün alınıyor. Yani açık alanda bir dönümden ortalama 400 kilogram ürün hasat edilirken örtü altında bu rakam 3 tona kadar çıkıyor" dedi.

Üzümlerin denetim altında üretildiğini vurgulayan Can, üretilen bu üzümlerin iç piyasaya sunulduğunu ve güvenle tüketilebileceğini söyledi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
23.05.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: örtü altı, üzüm, tüketici, ton, fiyat, mersin, üretici
Link: Örtü altı üzümün fiyatı üreticiyi sevindiriyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız