Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


'Tavan fiyat uygulamasına geri dönülmeli'

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, tavan fiyat uygulamasının kaldırılması ile A'dan Z'ye her şeye zammın kaçınılmaz olacağını açıkladı.

ANKARA - Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, akaryakıtın lokomotif ürün olduğu için her şeyi yakından etkileyeceğini belirterek, "Tavan fiyat uygulamasının kaldırılması ile A’dan Z’ye her şeye zam kaçınılmazdır. Uygulama ile sadece dağıtıcı ve bayi karları artarken tüketici ise mağdur edilmektedir. Acilen uygulamadan vaz geçilmeli ve tavan fiyat uygulamasına geri dönülmelidir" dedi.

TESK Genel Başkanı Palandöken yaptığı açıklamada, akaryakıtın lokomotif ürün olduğu için her şeyi yakından etkileyeceğini vurgulayarak, "Akaryakıttaki tavan fiyat uygulaması mutlaka sürdürülmelidir. EPDK’nın açıklamasına göre 2 aylık uygulamada tüketicinin cebinde 600 milyon lira gibi bir meblağ kalmış. Bu rakam küçümsenecek bir rakam değildir. Bu da bizim tavan fiyat uygulamasının sürdürülmesinde ne kadar haklı olduğumuzu ortaya koymaktadır" ifadelerine yer verdi.

Dağıtıcı ve bayi paylarını indirerek sınırlandıran Kurul kararı ile 2 ay boyunca benzin türlerinde litrede 13, motorin türlerinin litresinde ortalama 30 kuruş indirim yapıldığını ifade eden Palandöken şöyle dedi:

"Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) tavan fiyat uygulaması ile iki ayda yaklaşık 600 milyon lira tüketicinin cebinde kaldı. Uygulama sona erdiğini ertesinde iki kez akaryakıt fiyatlarına zam gelerek psikolojik sınır aşılmış ve benzin fiyatı yine 5 liranın üzerine çıkmıştır. Tavan fiyat uygulamasının kaldırılması ile A’dan Z’ye her şeye zam kaçınılmazdır. Uygulama ile sadece dağıtıcı ve bayi karları artarken tüketici ise mağdur edilmektedir. Acilen uygulamadan vaz geçilmeli ve tavan fiyat uygulamasına geri dönülmelidir."
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
25.05.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: TESK, Bendevi alandöken, tavan fiyat uygulaması, zam
Link: 'Tavan fiyat uygulamasına geri dönülmeli'




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız