Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Tzob Başkanı Bayraktar: Çiftçi Kayıt Sistemi Başvuru Süresi Uzatılsın 


Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, 30 Mayıs tarihinde sona erecek 2014 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kayıt süresinin uzatılmasını istediklerini bildirdi.


Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, 30 Mayıs tarihinde sona erecek 2014 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kayıt süresinin uzatılmasını istediklerini bildirdi.
 
Şemsi Bayraktar, yaptığı yazılı açıklamada, toprak analizi, gübre ve mazot destekleri gibi bazı kalemlerde yıl sonuna kadar süre verilirken, bu yıl Tarımsal Üretim Kayıt Sistemi'nin (TÜKAS) devreye girmesi nedeniyle bu karar alındığını belirtti. TÜKAS vasıtasıyla, tarımsal işletmelerin üretim bilgilerinin kayıt altına alınması önemli bir girişim olduğunu ifade eden Bayraktar, bunun 2014 Genel Tarım Sayımı'na dayanak olmasının verilen bu süreyi haklı kılmasına rağmen, 2013-2014 üretim döneminin başından bu yana kuraklık, don, dolu gibi afetler yaşayan çiftçinin, 30 Mayıs'a kadar kayıt işlemlerini tamamlamasının mümkün olmadığını vurguladı. Bayraktar, "Odalarımızdan aldığımız bilgilere göre, başvuruların bu tarihe kadar tamamlanamayacağı anlaşılmıştır. Ek süre verilmesini talep ettik. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın da bu talebimizi makul karşılayacağını tahmin ediyoruz" dedi.

TZOB Genel Başkanı Bayraktar, çiftçilerin de olası sıkışıklıkları düşünerek son günü beklemeden tarım il ve ilçe müdürlüklerine bir an önce başvurusunu yapması gerektiğine dikkati çekti.











http://www.sondakika.com/

Ekleme Tarihi
26.05.2014
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Çiftçi Kayıt Sistemi,tzob
Link: Tzob Başkanı Bayraktar: Çiftçi Kayıt Sistemi Başvuru Süresi Uzatılsın




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız