Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 24 Nisan 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Un sanayicileri buğday üretimini yeterli buldu

Un sanayicileri, sanılanın aksine Türkiye için buğday üretimin yeterli olacağını ve pazar daralması beklemediklerini belirtti.

GAZİANTEP - Buğdayda bu yıl kuraklık krizi yaşanıyor. Geçen yıl 22 milyon tonla rekor üretime ulaşan buğdayın bu yıl 17.3 milyon tona gerilemesi bekleniyor. Ancak un sanayicileri Türkiye için üretilen buğdayın yeterli olacağı görüşünde.

Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu (TUSAF) Başkanı Erhan Özmen, yaptığı açıklamada Türkiye için 16-17 milyon tonluk buğday üretiminin yeterli olduğunu bildirdi.

Özmen, geçen yıl 706 milyon ton olarak gerçekleşen dünya buğday üretiminin bu yıl 700 milyon ton seviyesinde olacağını belirtti. Türkiye için beklenen rekoltenin 15 milyon ton civarında olduğunu vurgulayan Özmen, şunları kaydetti:

"Ülkemiz için 16-17 milyon ton buğday üretimi yeterli olacaktır. İç Anadolu dışındaki tüm bölgelerimiz iyi durumda. Konya, Ankara, Yozgat ve Kayseri'ye uzanan önemli tarım havzasındaki son yağışlar yüreğimize su serpti. Kuraklıkla ilgili süreci yakından takip izliyoruz. Yağış durumu, bitki gelişimi, rekolte ve olası eksikliklere karşı alınması gereken tedbirleri tartışarak yol haritası hazırlıyoruz."

Tiryakioğlu da yeni sezonda buğdayın piyasalarda bulunabilirliği konusunda bir sıkıntı yaşanmayacağını öngördüklerini aktardı.

Tarım havzalarında yaşanan bölgesel kuraklığın özellikle kendini İç Anadolu'da hissettirdiğini vurgulayan Tiryakioğlu, "Kuraklıkla ilgili spekülatif söylemleri dile getirmeye gerek yok. Buğday üretiminde kendi kendine yeten nadir ülkelerden biri olan Türkiye, bu durumun üstesinden gelecek bilgi ve deneyime sahiptir. Buğdayda önemli bir pazar daralması olmayacağını düşünüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
30.05.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Un sanayicileri, buğday, üretimi, Türkiye, tarım
Link: Un sanayicileri buğday üretimini yeterli buldu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız