Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


ÇAYKUR'un 9 ürününe uluslararası ödül

Uluslararası kalite sınıflandırma enstitüsü Monde Selection, ÇAYKUR'un 9 ürününü ödüle layık buldu.

RİZE - ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, "Kalite bizim için çok önemli. Biz artık dünya markası olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz, dünyaya açılmak ve daha geniş pazarlara sahip olmak açısından olmazsa olmaz şarttır" dedi.

Sütlüoğlu, ÇAYKUR'da düzenlediği basın toplantısında, ÇAYKUR'un ürettiği 9 ürünün, merkezi Belçika'da bulunan uluslararası kalite sınıflandırma enstitüsü Monde Selection tarafından ödüle layık görüldüğünü belirtti.

ÇAYKUR'un Altınbaş Çayı, Organik Zümrüt Yeşil Çay, Filiz Çayı, Organik Rize Çayı, Rize Turist Çayı, Organik Hemşin Çay, Tiryaki Çayı, Siyah Tibet Çay, Altınbaş Tibet Çay'ının ödüle layık görüldüğünü ifade eden Sütlüoğlu, "Bu mutluluğu ve güzelliği hep beraber yaşadık. Bu, ÇAYKUR camiasının ve bütün çalışanlarımızın başarısıdır. Aynı zamanda halkımızın da başarısıdır" dedi.

Kalitenin kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Sütlüoğlu, şöyle devam etti: "Biz artık dünya markası olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz, dünyaya açılmak ve daha geniş pazarlara sahip olmak açısından olmazsa olmaz şarttır. İnsanların aldıkları ürünün kalitesinden emin olmaları gerekiyor. Türkiye'de ÇAYKUR'un çaylarının kaliteli olması nedeniyle bir sıkıntı yok ama dünya kamuoyu bizi daha yeni tanıyor. Dünyaya yeni açılıyoruz. ÇAYKUR'un bir Türkiye firması olduğu, Türkiye'de dünyanın en sağlıklı çayının üretildiği dünya kamuoyu tarafından daha yeni öğreniliyor. Çıtamızı daha yukarılara taşımak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz."

Yaş çay alımları

Sütlüoğlu, yaş çay alım kampanyasında birinci sürgünün sonlarına doğru yaklaştıklarını belirterek, şunları söyledi:

"ÇAYKUR olarak bugüne kadar birinci sürgün döneminde 202 bin ton çay aldık. Birinci sürgünün yakında sona ereceğini tahmin ediyoruz. Özel sektörün aldığı yaş çay ise 136 bin ton seviyesindedir. Özel sektörün de 150 bin ton yaş çay alma hedefi var. Birinci sürgünün böyle tamamlanacağını tahmin ediyoruz. Üreticilerimizden çaylarını hızlı şekilde toplayıp vermelerini rica ediyoruz. Bayağı zamandır kontenjanlar kaldırıldı. Serbest alım sistemine geçirildi. Asıl olan çayları taze toplayıp vermektir. Çayı zamanında vermek vatandaşın görevi. Randevulu sistemde çayını getirmeyen üreticinin bir haftalık kotası gider. Vatandaş canı istediği zaman çayını getiremez. Herkes program dahilinde çayını getirecek. Bazıları bekleyip en son tamamını kartlaştırdıktan sonra vermeye çalışıyor. Tabi ki bu çayları almıyoruz."

Sütlüoğlu, mayısta aldıkları yaş çayın haziran sonunda ödeyeceklerini sözlerine ekledi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
05.06.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: ÇAYKUR, 9 ürününe uluslararası ödül
Link: ÇAYKUR'un 9 ürününe uluslararası ödül




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız