Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 18 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 Konya Tarım Fuarı 

KAYSERİ ŞEKER, BİN ÇİFTÇİ İLE KONYA TARIM FUARI'NA KATILDI

IHA


Konya Tüyap Fuar Merkezi'nde gerçekleşen ve 20 ülkeden 978 markanın temsilcisinin katıldığı 12. Uluslararası Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri-Konya Tarım 2014 Fuarına Kayseri Pancar Kooperatifi bin pancar çiftçisi ve Yöneticileri ile iştirak etti.
 
Kayseri Pancar ekicileri Kooperatifi tarafından yapılan organizasyonda dört gün içerisinde Kayseri Merkez, Boğazlıyan, Develi, Sarıoğlan, Gemerek, Şarkışla, Bünyan, Yeşilhisar, Yeni Pazar, Yeni Fakılı, Çandır ve Pınarbaşı Bölgelerinden Çiftçiler yanı sıra Ziraat teşkilatı ve teknik personelin de Fuarda inceleme yapması sağlandı.
Konya Tarım 2014 fuarına Kayseri Pancar Kooperatifi Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleri ile Kayseri Şeker Yönetim Kurulu üyeleri tam kadro iştirak ettiler. Fuar alanında yapılan incelemeler sonrasında Konya Valisi Muammer Erol ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de Kayseri Şeker Yöneticileri tarafından makamlarında ziyaret edildi.
Konya Tarım Fuarı gezisinden memnun olan pancar üreticileri özellikle yeni çıkan tarım aletleri ve destekleme kapsamındaki tarımsal aletlere ilgi duydukları görüldü.
Kayseri pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, fuar ziyareti ile ilgili yaptığı açıklamada, ''Biz bütün çiftçimizi kucaklayan bir hizmet üretmeye çalışma gayreti içerisindeyiz. Amacımız; bütün çiftçimizin gelirini artırmak işini kolaylaştırmak ufkunu genişletmek yeni teknolojilerle tanışmasını sağlamak, yeni açılımlar yeni atılımlar kazanmasını sağlamaktır. Her bölgeden çiftçilerimiz ve yöneticiler hep beraber geziyoruz, gezerken bunların değerlendirmesini yapıyoruz nasıl kendimizi geliştiririz, çiftçimize nasıl daha fazla faydalı oluruz hep bu gayretin içerisindeyiz. Cenab-ı Allah da çok şükür işimizi rast getiriyor, başarılı bir çalışma ortaya koyuyoruz. Çiftçimiz son uygulamalardan oldukça memnun geleceğe daha güvenle bakıyor gelecek için daha olumlu şeyler düşünüyor. Bütün sorunları aşağı yukarı istenilen bütün şeyleri yerine getirdik çözemediğimiz bir sorunumuz kaldı o da kota sorunudur. Her pancar ekicisi kota istiyor, niye kota istiyor artık pancar para kazandırıyor, çiftçinin karnını doyuruyor, çiftçi için en önemli bir gelir kaynağı oldu. Biz de tabii ki aldığımız şeker kotası kadar pancar kotası verebiliyoruz şu an için. Elimizde kota yok işte. Daha ilave kota alabilirsek çiftçimizin bu sorununu da halletmek arzusundayız. Bizim buna gücümüz, kapasitemiz var, yeter ki şeker kurumu bizim bu talebimizi karşılamış olsun. O zaman çiftçimizin başka şikayet edecek bir durumu kalmayacak. Kayseri Şeker çiftçisi Türkiye de örnek Önder çiftçi olacak ve Avrupa çiftçisiyle yarışır hale gelecektir.
Bizim bütün hedefimiz amacımız çalışmalarımız bu istikamette arkamızı dönüp baktığımız zaman bütün çiftçilerimizi hem yüzü güler hem güç birliği halinde bizim peşimizden geldiğini gördüğümüz için biz daha fazla enerji duyuyoruz, daha fazla gayret gösteriyoruz ve bununla birlikte hep beraber bir başarı ortaya konulmuştur. Kayseri Şeker in bugün geldiği yer Türkiye de örnek,herkesin parmakla gösterdiği,imrenilecek bir nokta olup bu başarı tek kişinin yada bir kaç kişinin başarısı değil top yekun yöneticilerin, çalışanların ve tüm çiftçilerin ortak başarısıdır'' dedi.
Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli de ziyaret ile ilgili olarak; “Kayseri Şeker Fabrikası olarak bir çok iş başardık gelinen bu noktada artık çiftçinin gelirini arttırmak bölgede söz sahibi olmasını sağlamak ile ilgili projeler hayata geçirmek bizim önemli görevlerimizden birisi fuar gezileri eğitimler bunların bir parçası Konya fuarı bu konuda bizim için gayet önemli çiftçimiz daha önce diğer fuarlara da götürdük yurt dışına eğitim amaçlı geziler düzenledik çiftçimizin gelirini arttırmada biz bu faaliyetlerin çok önemli olduğuna inanıyoruz” diye konuştu.

Ekleme Tarihi
05.06.2014
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Gemerek, Konya, Önder, eğitim, bugün, Develi, Avrupa, Kayseri, Pınarbaşı, Tahir Akyürek, Kayseri Haberleri
Link: Kayseri Şeker, Bin Çiftçi İle Konya Tarım Fuarı'na Katıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız