Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Hayvancılık Destekleri Onaylandı

Hayvancılık yatırımlarının desteklenmesi kapsamında tesis yapımında yüzde 50, damızlık hayvan alımında ise yüzde 80 oranında hibe verilecek.


Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Konya Ovası ve Doğu Karadeniz Projeleri Kapsamındaki İllerde Hayvancılık Yatırımlarının Desteklenmesi kapsamında tesis yapımında yüzde 50, damızlık hayvan alımında ise yüzde 80 oranında 4 yıl süreyle hibe desteği verilecek.

DESTEK İÇİN ARANAN KOŞULLAR

Bakanlar Kurulunun onayladığı hayvancılık hibe desteği Türkvet sistemine göre işletmesi aktif olan yetiştiricilere büyükbaş için en az 10 baş anaç, en çok 49 baş anaç kapasiteli, küçükbaş için en az 100 baş anaç, en çok 200 baş anaç kapasiteli yeni ahır ve ağıl yapımı ile damızlık erkek boğa, koç ve teke alımını kapsıyor. Hibe desteği programı 2014 ile 2018 yılları arasında 4 yıl süreyle uygulanacak.

UYGULANACAK İLLER

Hibe desteği uygulaması; Doğu Anadolu Projesi (DAP) kapsamındaki Ağrı, Ardahan, Bingöl, Bitlis, Erzincan, Elazığ, Erzurum, Hakkari, Iğdır, Kars, Malatya, Muş, Tunceli ve Van illerinde, Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) kapsamındaki Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Mardin, Siirt, Şanlıurfa ve Şırnak illerinde, Konya Ovası Projesi (KOP) kapsamındaki Konya, Karaman, Niğde ve Aksaray illerinde, Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) kapsamındaki Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Bayburt ve Gümüşhane illerinde uygulanacak









http://www.haberlermersin.com

Ekleme Tarihi
05.06.2014
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Hayvancılık Destekleri Onaylandı
Link: Hayvancılık Destekleri Onaylandı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız