Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 30 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Çiğ süte 10 kuruş zam

Çiğ sütün litresine 10 kuruşluk zam yapıldı. Buna göre 1 Temmuz 31 Aralık 2014 tarihlerinde çiğ süt referans fiyatı litre başına 1 lira 15 kuruş oldu.

İZMİR-Bu yılın sonuna kadar geçerli olacak çiğ süt fiyatı belirlendi. Ulusal Süt Konseyi'nde dün yapılan toplantıda çiğ süt üreticileri ile süt sanayicileri uzlaştı.Çiğ sütün litresine 10 kuruşluk zam yapıldı. Buna göre 1 Temmuz 31 Aralık 2014 tarihlerinde çiğ süt referans fiyatı litre başına 1 lira 15 kuruş oldu.

Daha önce çok tartışmalı ve bir kaç toplantıda belirlenebilen çiğ süt fiyatı ilk kez birinci toplantıda belirlenmiş oldu. Kuraklık nedeniyle yem fiyatının ve maliyetlerin arttığını belirten üreticiler çiğ süt referans fiyatının en az 1 lira 20 kuruş olmasını istedi. Ancak süt sanayicileri, kendi maliyetlerinin de çok yükseldiğini ve litre başına 15 kuruşluk artışın sanayi kuruluşları açısından büyük bir kaynak ihtiyacı doğuracağını belirterek teklifi kabul etmedi. Görüşmeler sonucunda litre başına 1ira 15 kuruşluk fiyatta uzlaşma sağlandı. Böylece 1 Şubat 30 Haziran tarihlerinde 1 lira 5 kuruş olan çiğ süt referans fiyatı, 1 Temmuz 31 Aralık 2014 tarihleri için 10 kuruşluk artışla 1 lira 15 kuruş oldu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
06.06.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: çiğ süt, Ali Ekber Yıldırım
Link: Çiğ süte 10 kuruş zam




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız