Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 23 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Namet, Ortadoğu’ya ihracatla açılacak 

Namet, Ortadoğu’ya ihracatla açılacak
 
 
Türkiye’nin en büyük besi çiftliklerinden biri olan Şanlıurfa Entegre Besi ve Et Tesisleri’ni Koç Grubu’ndan satın alan Namet, ihracata yoğunlaşacak. İki yıl içinde ürettiği ürünlerin yüzde 50’sini ihraç etmeyi planlayan Namet’in ilk hedefi ise Ortadoğu pazarı


Türkiye’nin en büyük besi çiftliklerinden olan ™anlıurfa Entegre Besi ve Et Tesisleri’ni 20 milyon liralık yatırımla bünyesine katan Namet, 2014 büyüme hedefini yüzde 10, ihracat hedefini ise iki yıl içinde yüzde 50 olarak açıkladı.

‘İhracata yöneleceğiz’
İhracat rakamlarının ‘yok denecek kadar az’ olduğunu söyleyen Namet Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Kayar, ihracat pazarında ilk hedef olarak Ortadoğu’yu gösterdi. Bölgedeki insanların beklemiş et yerine taze et istediğini ve gelir durumunun da iyi olduğunu belirten Kayar, şöyle devam etti:
“Ortadoğu halkı Türk ürünlerine daha sıcak. Lojistik olarak çok yakınız. Şanlıurfa’da kesim yapıp 46 saatte Cidde’ye TIR indirebiliyoruz. Satışlarımızın çok minimize bir kısmı ihracat. Türkiye öyle bir noktada ki komşularımızın hepsi tüketici konumunda. Bu işle ilgili ciddi bir üretim yapan Türkiye dışında bir ülke yok.”
Bahreyn merkezli Investcorp’a azınlık hisselerini satarak ortaklığa giden Namet, yurtdışına yayılma politikasında bu ortaklıktan da faydalanacak.
Kayar, “En büyük amacımız bundan sonra yurtdışındaki pazarlara açılmak, bir dünya markası olmak. Investcorp’la bir dünya markası olabilirsiniz, Namet de zaten bunun için doğru bir marka” dedi.

‘Hayvan sayısı 30 bin olacak’
Faruk Kayar, tesisle ilgili olarak şu bilgileri verdi: “2013 yılında 15.5 milyon liraya satın alınan tesis için 4.5 milyon lira ek yatırım yapıldı. 740 bin metrekarelik alanda, 140 kişilik istihdam sağlandı. 24 bin büyükbaş hayvan kapasiteli tesisin 30 bin hayvan kapasitesine çıkarılacak. Mevcut büyükbaş hayvan sayısı 13 bin. Çiftlikte simental, montofon, holstein ve melez ırklar bulunuyor. Tesis,
bölge ekonomisine yaklaşık 25 milyon liralık yem bitkileri alımı ve yılda yaklaşık
120 milyon liralık canlı büyükbaş ile küçükbaş hayvan alımıyla katkı sağlayacak.”
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
06.06.2014
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Bahreyn,Ortadoğu,Şanlıurfa,namet
Link: Namet, Ortadoğu’ya ihracatla açılacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız