Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Meyveciliğe yüzde 70 hibe desteği verilecek
 
 
Doğu Anadolu Projesi (DAP) Kalkınma İdaresi tarafından meyvecilik projelerine yüzde 70 hibe desteği verileceği bildirildi.


BİNGÖL-Doğu Anadolu Projesi (DAP) Kalkınma İdaresi tarafından meyvecilik projelerine yüzde 70 hibe desteği vereceği belirtildi.

Bingöl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Nurettin Kıyas, DAP tarafından Doğu Anadolu Bölgesinin sahip olduğu meyvecilik kapasitesini daha etkin ve verimli kullanmak üzere, uygun havzalarda modern kapama meyve bahçeleri oluşturmak amacıyla, yüzde 70 oranında hibe desteklerinin verileceğini ifade etti.

Mevcut yabani çeşit meyve türlerini kültür formuna almak üzere, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri aracılığıyla uygun projelere finansman desteği sağlanacağını belirten Kıyas, “ Sunulacak projeler aşağıda belirtilen konulardan birisi kapsamında olması gerekmektedir.

–Meyveciliğe elverişli havzalarda en az 30 ve en fazla 200 dekar büyüklüğünde modern kapama meyve bahçeleri oluşturma projeleri.

-Mevcut yabani meyve türlerini kültüre almak üzere uygulanacak aşılama projeleri.

Yapılacak proje DAP( Doğu Anadolu projesi) Kalkınma Başkanlığınca finanse edilecek projelere maksimum yüzde 70 hibe desteği verilecek yüzde 30 eş finansman da çiftçi tarafından sağlanacaktır. Proje kapsamında uygun maliyetler, toprak hazırlığı, fidan alımı, dikimi desteklemesi, bodur meyvecilik ve bağcılık için telli terbiye sistemi, bahçe etrafının çevrelenmesi, tarla içi basınçlı sulama sistemi kurulumu. Başvurmak isteyen çiftçilerimizin İl, İlçe Müdürlüklerine en geç 25 Haziran 2014 tarihine kadar projelerini sunmaları gerekir. Ayrıntı bilgi İl ve İlçe Müdürlüklerinde alınabilir.” ifadelerini kullandı.

Ekleme Tarihi
06.06.2014
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Meyvecilik, hibe desteği
Link: Meyveciliğe yüzde 70 hibe desteği verilecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız