Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 18 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Borçlar yapılandırılmazsa üretim tehlikeye girecek

TZOB Başkanı Bayraktar, büyük miktaralara ulaşan elektrik borçlarının yapılandırılması gerektiğini belirterek, yapılandırılmaması sonucu önümüzdeki yıl üretimin tehlikeye gireceğini açıkladı.

ANKARA - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, "Büyük miktarlara ulaşan elektrik borçları yapılandırılmalıdır. Bunlar yapılandırılmazsa, destekleme ödemeleri yapılmazsa önümüzdeki yılın üretimi tehlikeye girer" değerlendirmesinde bulundu.

Bayraktar, yaptığı açıklamasında, tarımsal sulamaya ilişkin elektrik borcu bulunan çiftçilere, bu borçları ödeninceye kadar 2014 yılında yapılması gereken tarımsal destekleme ödemelerinin verilmemesinin üreticileri zor durumda bırakacağını ifade etti.

Güneydoğu Anadolu Bölgesinde faaliyet gösteren Dicle Elektrik Dağıtım AŞ'nin (Dicle EDAŞ) pamuk ve mısırda 2013 yılı için dekar başına 90 lira olarak belirlediği elektrik bedellerinin yüksek olduğunu savunan Bayraktar, bu bedellerin düşürülmesini istedi. Çiftçinin, ülke çapındaki kuraklık, don, dolu, aşırı yağış gibi afetler nedeniyle sıkıntılı bir üretim dönemi geçirdiğini belirten Bayraktar, şunları kaydetti:

"2014 yılı destekleme ödemelerinin, tarımsal sulamaya ilişkin elektrik borçlarının ödenmesine bağlanması çiftçimizi mağdur eder. Destekleme ödemeleri üzerindeki bloke kaldırılmalı, ödemeler yapılmalıdır. Üreticilerimizin hak ettiği destekleme ödemelerini alabilmeleri gerekir. Cazibe sulama olmadığı için fazla elektrik kullanılarak metrelerce yer altından su çekilmekte, sulama yapılmaktadır. Bu sulama şekli üretim maliyetlerini artırmaktadır. Çiftçimiz için büyük bir yük oluşturmaktadır. Büyük miktarlara ulaşan elektrik borçları yapılandırılmalıdır. Bunlar yapılandırılmazsa, destekleme ödemeleri yapılmazsa önümüzdeki yılın üretimi tehlikeye girer."
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
09.06.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: TZOB, şemsi bayraktar, borç, elektrik
Link: Borçlar yapılandırılmazsa üretim tehlikeye girecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız