Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Faruk Güllüoğlu Son 1 Ayda 4 Mağaza Açtı
2014 Hedefini 70 Mağazaya Yükseltti! 

İstanbul Mercan Mağazası İle Tarihi Yarım Adaya Geldi!
 
1871’de başlayan baklavacılık serüveninde 5’inci nesil olarak yoluna devam eden Faruk Güllüoğlu hızlı büyümesini sürdürüyor.

2012 yılında franchise vermeye başlayarak sektöründe bir ilke imza atan Faruk Güllüoğlu, son 1 ayda tam 4 mağaza açarak toplam mağaza sayısını 48’e yükseltti. Açılışlar hakkında konuşan Faruk Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Güllü, “Faruk Güllüoğlu olarak kısa sürede 40’ı franchise olmak üzere toplam 48 mağazaya ulaştık. Gebze’de açılan ikinci mağazamızın yanı sıra Yakuplu, Beykent ve Tarihi Yarım Ada’daki Mercan mağazamız ile birlikte son 1 ayda tam 4 mağazamızı daha tatlı severlerin hizmetine sunduk. 2014 yılı sonuna kadar franchise mağaza sayımızı 60 adede, toplam mağaza sayımızı ise 70’e çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

Tam 143 yıldır babadan oğula aktarılan bilgi ve deneyimle yoluna devam eden Faruk Güllüoğlu sektöründe ilkleri gerçekleştirerek büyümesini sürdürüyor. Geleneksel ve modern mutfak kültürünü modern bir mağazacılık konseptiyle birleştirmeyi başaran Faruk Güllüoğlu, son 1 ayda hizmete aldığı 4 mağaza ile ses getirdi. Gebze’de yer alan ikinci mağazanın açılışından sonra İstanbul Mercan, Yakuplu ve Beykent mağazalarını da hizmete alan Faruk Güllüoğlu, kısa sürede 40’ı franchise olmak üzere 48 mağazaya ulaşmış oldu.

Son dönemde hız kazanan açılışlar hakkında konuşan Faruk Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Güllü; 2013 yılını bin 150 kilogram baklava üreterek yüzde 55’lik bir büyüme ile kapattıklarını, 2014 yılına dair hedeflere ise emin adımlarla yürüdüklerini belirtti. Güllü, “Faruk Güllüoğlu olarak kısa sürede 40’ı franchise olmak üzere toplam 48 mağazaya ulaştık. 2014 yılının 2’nci yarısına toplam 50 mağaza ile girip İstanbul ve çevre illerinde büyümeyi devam ettirmeyi planlıyoruz. Faruk Güllüoğlu olarak Akdeniz bölgesinde 2015 yılı sonuna kadar 3 tanesi merkez Antalya’da yer almak üzere toplam 10 mağazayla hizmet vermeyi de amaçlıyoruz. Antalya yapılanmamızın ardından İç Anadolu ve Ege bölgelerine de franchising kanalı ile gitmek için adımlar atacağız. 2014 yılı sonuna kadar franchise mağaza sayımızı 60 adede, toplam mağaza sayımızı ise 70’e çıkarmayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.
 
 
Faruk Güllüoğlu Hk.

Baklava ile özdeşleşen Güllüoğlu markası 1871 yılından bu güne baklavacılıkla uğraşan, beş kuşaktır bu mesleği babadan oğula aktaran Gaziantepli bir ailenin eseridir. Güllüoğlu markasını perakende sektörüne sokan Mustafa Güllü’nün oğlu olan Faruk Güllü, 143 yıldır babadan oğula aktarılan bilgi ve deneyimi, aynı titizlikle ve özen ile sürdürerek Faruk Güllüoğlu adı altında yoluna devam etmektedir.
1993 yılında Güllüoğlu markasını yurtdışına taşıma kararı alan Faruk Güllüoğlu, ilk imalat ve satış yerini Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de açmıştır. Halen Azerbaycan’da da Türkiye gibi baklava denilince ilk akla gelen Güllüoğlu baklavasıdır. Azerbaycan’da elde edilen deneyimler sonrasında Türkiye’de de büyüme kararı veren Faruk Güllü, İstanbul’daki ilk tesisini ise, 1994 yılında Bakırköy’de kurmuştur. Burada elde ettiği başarı ile gittikçe ünü yayılmış ve Bakırköy’ü sırasıyla diğer mağazalar izlemiştir. Pazarlama ve satış ağını gittikçe büyüten Faruk Güllü, 2001 yılından bu yana üretim çalışmalarını, 6000 metrekare kapalı alana sahip, modern ve hijyenik koşullar altında üretim yapılan Merter’deki tesislerinde sürdürmektedir.
2012 yılı itibari ile de franchising sistemine geçiş yaparak mağazalaşma yoluna gitmektedir. Türkiye çapında 48 mağazanın yanı sıra Azerbaycan’da 2 ve Estonya’da 1 mağazası bulunan markanın “Faruk Güllüoğlu İstanbul” adı altında yer alan mağaza zinciri ise İstanbul mutfak kültürünü yansıtması bakımından önem taşımaktadır. Faruk Güllüoğlu hakkında daha detaylı bilgi için www.farukgulluoglu.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
14.06.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Faruk Güllüoğlu, baklava
Link: 2014 Hedefini 70 Mağazaya Yükseltti!




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız