Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Nisan 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Son Yağışlar İncir Üreticisini Mağdur Etti

AYDIN (İHA) - Son yağışlar Aydın bölgesinde incir üreticisini de vurdu. Aydın bölgesinin dünyaca ünlü meyvesi İncir de ilekleme döllenme sezonu başladı.

Son yağışlar ileklemenin üç kez yapılmasına neden oldu. İncir bahçelerinde başlayan ilekleme işlei iki kez yapılırken bu yıl üç kez yapılması konusunda Germencik ilçe tarım müdürlüğü ve Erbeyli İncir Araştırma enstütüsünce üreticiler uyarıldı.

Son günlerde lokal olarak yağan yağmurların ilekleme sezonuna rasladığı için normalde ilkelemenin incir bahçelerinde iki kez yapılırken bu yıl yağışlar nedeni ile üç kez yapılması istendi. Erbeyli incir araştırma Enstitüsü müdürü Mehmet Bozkurt, ''Bu yıl yağışlar incirde ilekleme yani incir ağaçlarına asılan erkek incirlerin sineklerinin yayılmasına engel oldu. Bu nedenle ilekleme üç kez yapılmalı'' dedi.

Erbeyli incir araştırma enstitüsü’nde görevli yüksek ziraat mühendisi Berrin Şahin ise “Bu yıl yağışlar ilkeleme sezonuna rastladı. Yağışlar incir ağaçları için olumlu ilekleme için zararlı incir üreticileri bahçelerine her yıl iki kez yaptıkları ilkelemeyi üç kez yapmalıdırlar'' diye konuştu.

Germencik Ziıraaat Odası Başkanı Mehmet Esen de, ''İlek pazarlarını denetliyoruz. Olumsuzluk yok. İlkler kaliteli iyi bir ilkeleme yapılırsa incir hasatı iyi olacak'' dedi.
İlke fiyatlarının bu yıl bir lira ile 3 lira arasında olduğunu ifade eden ilek satıcıları yağmurların kesilmesi ile ilek fiyatlarının artacağını söylediler.
 
 

Ekleme Tarihi
14.06.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Son Yağışlar, İncir Üreticisini, Mağdur Etti, incir
Link: Son Yağışlar İncir Üreticisini Mağdur Etti




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız