Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Ege Bölgesi'ne Organik Köy Kuruluyor

İZMİR (İHA) - Tıp Laboratuvarlarında da kanıtlanmış A vitaminince zengin insan sağlığına büyük ölçüde faydası olan, halk dilinde Kadife çiçeği olarak bilinen bu çiçeği ekimini ve hasadını kendi arazilerinde yapıp Türkiye de İlk kez ve tek organik yumurta üretim çiftliklerindeki tavuklarının yemlerinde kullanmaktadır. Yumurtaya aromatik lezzet kattığı gibi sarısında da görsel olarak zirveye taşıyor.

ÇEVRE FAKTÖRÜ "SIFIR’’ GDO
 
Kor organik yumurta çiftlikleri hiçbir tarım ilaçlamalarının ve kimyasallarının olmadığı 192 bin M2 çam ormanı ve ekili kadife çiçekleri ile dağ kekikleri içerisinde tavuklarının serbestçe gezindiği doğa harikası bir yerde kurulu. Tavuklarının yemleri GDO içermeyen % 100 organik sertifikalı ham maddelerden oluşmaktadır.
 
BEBEK VE ÇOCUK HASSASİYETİ
 
Anne ve babaların bebek ve çocukları için beslenmelerinde ki duyarlılıkları çok önemsendiği için yeni Bebiş Organik Yumurta ürünü ile genç piliçlerinin en değerli ilk yumurtalarını özel tasarımlı ambalajlarında haftanın 7 günü yumurta alışkanlığı vurgusu yapılarak katkı sağlanmaya çalışılmıştır.
 
TÜRKİYE DE İLK TEKNO ORGANİK KÖY PROJESİ
 
Kor Organik Yumurta Yönetim Kurulu Başkanı Dr.İsmail Kor Türkiye de ilk olacak Avrupa’da da olmadığı tahmin edilen 5 Milyon Euro tahmini bedelli yaklaşık 300 bin M2 üzerinde kurulacak olan Tekno Organik Köy kurmayı hedeflediklerini bu proje ile Ana Okulu yaşından itibaren organik yaşamın her alanını pratik ve eğitimsel öğrenilebileceğini Tüm aile bireylerince gezilip tatbik yapılabilecek bir alan olacağını sözünü verdi. Projenin bitim tarihi ile ilgili olarak 2015 dördüncü çeyreği hedef alınmıştır.
 
 

Ekleme Tarihi
14.06.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Ege Bölgesi'ne, Organik Köy, Kuruluyor, organik yumurta
Link: Ege Bölgesi'ne Organik Köy Kuruluyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız