Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI:

"GAP, DAP, DOKAP ve KOP kapsamındaki illere verilen yatırım desteklemelerine ilave olarak küçük aile işletmeleri hibe desteğinden yararlanabilecek"


ANKARA (AA) - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Güney Doğu Anadolu Projesi (GAP), Doğu Anadolu Projesi (DAP), Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) ve Konya Ovası Projesi (KOP) kapsamındaki illere verilen yatırım desteklemelerine ilave olarak küçük aile işletmelerine hibe desteği yapacak.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, kalkınma bölgeleri olarak belirlenen GAP, DAP, DOKAP ve KOP kapsamındaki illere verilen yatırım desteklemelerine ilave olarak küçük aile işletmeleri için yeni fırsatlar sunulacak.

İşletmesi aktif olan yetiştiriciler damızlık erkek materyal, koç, teke) alımında hibe desteğinden yaralanabilecek. 2014-2018 yılları arasında uygulanacak olan hibe desteği programının kapsamında ise 100-200 baş ölçekli Küçükbaş hayvancılık için ağıl yapım ve onarım projelerine yüzde 50, sürü ıslahının gerçekleştirmek için damızlık koç ve teke alımına yüzde 80 hibe desteği yapılacak. Büyükbaş hayvancılıkta 10-50 baş anaçlık işletmeler için ahır yapım ve onarım projelerine yüzde 50, meraya dayalı sığır yetiştiriciliği yapılan işletmelere damızlık tabi tohumlama boğası alımına yüzde 80 hibe desteklemesi verilecek.

Bakanlık tarafından hızla hayata geçirilmesi planlanan proje ile büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık işletmelerinin altyapılarının geliştirilmesi ve hayvansal üretimde verimliliğin artırılması hedefleniyor.



AA

Ekleme Tarihi
17.06.2014
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: hibe desteği
Link: Küçük aile işletmeleri için yeni fırsatlar sunulacak....




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız