Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 18 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Eskişehirli çiftçilere geliştirilen tarım ürünleri tanıtıldı 

Eskişehirli çiftçilere geliştirilen tarım ürünleri tanıtıldı
 
 
ESKİŞEHİR -  Eskişehir'de Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Tarla Günü"nde geliştirilen türler çiftçilere tanıtıldı.

Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Sabri Çakır, "Tarla Günü" ile araştırma sonucu geliştirdikleri çeşitleri üreticiyle buluşturma fırsatı bulduklarını belirtti. Yapılan etkinlikle üretici ve tüketicileri bir araya getirdiklerini kaydeden Çakır, çalıştıkları yerleşkenin sulama imkanı az olan bir arazi olduğunu ifade etti.

Enstitü hakkında da bilgi veren Çakır şunları söyledi: "Enstitümüzün kuruluş gayesi yöre koşullarına uygun, yüksek verim özelliklere sahip, üretici ve tüketiciye uygun, yüksek verimli ürünlerin çeşitliliğini artırarak. Toprak su kaynaklarının bize dahil edilmesiyle birlik bölgelerde su havzalarının gerekli değerlendirmesini ve bunların korunması gibi bir çok çalışmalarınız devam etmektedir."

Özellikle buğday, arpa ve yulaf gibi ürünleri çeşitlendirerek bu güne kadar 144 adet ürünü çiftçilerin hizmetine sunduklarını vurgulayan Çakır, "Tabi sadece bu çeşitle çoğaltmak olmaz bu çeşitlerin verimini artırmak içinde tedbirlerin alınması gerekiyor. Hazırladığımız bu çeşitleri sizlerin hizmetine sunuyoruz. Gelişen teknolojiyle artık çok büyük sıkıntılarımız yok. Ama biz bu teknolojileri sahaya ve üreticiye aktarmalıyız. Özellikle çeşitlendirilen ürünleri hızlı bir şekilde çiftçimize aktarmalıyız." diye konuştu.

Program, çiftçilere ve üreticilere üzerinde çalışmalar yapılan buğday, arpa, haşhaş ve nohut çeşitlerinin özelliklerinin anlatılmasıyla sona erdi. (CİHAN)

Ekleme Tarihi
20.06.2014
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Eskişehirli çiftçilere geliştirilen tarım ürünleri tanıtıldı
Link: Eskişehirli çiftçilere geliştirilen tarım ürünleri tanıtıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız