Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Nisan 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

Kiloluk pembe domates seraların gözdesi oldu from gida_tarim on Vimeo.

 

 
Kiloluk pembe domates seraların gözdesi oldu

Kütahya’nın enerji zengini ilçesi Simav Eynal Kaplıcalarındaki jeotermalli seralarda üretilen kiloluk pembe domatesler, İstanbul başta olmak üzere Ankara’lı tüketicinin gözdesi oldu.


Simav Eynal Kaplıcaları bölgesinde seracılık yaparak geçimini sağlayan Bilecikli İsmail Şimşek (40), 35 dekarlık serasında ürettiği ortalama 1 kilogramlık pempe domatesleri İstanbul ve başkent Ankara’ya sevk ederek lüks manavlarda kilosunu 3 lira 50 kuruştan pazarladığını bildirdi.
 
İnce kabuklu, kendine has kokulu, etli ve Türk damak tadına sahip lezzeti tartışılmaz pempe domatesi Simav’daki seralarda üretip İstanbul ve Ankara’daki lüks manavlarda kilosunu 3,5 liradan pazarladığını dile getiren Bilecik’li 30 yıllık üretici İsmail Şimşek, “ Simav Eynal Kaplıcaları Bölgesindeki 35 dekarlık jeotermalli seramda İsrail domatesi yerine Anadolu topraklarında asırlardır yetişen yerli pembe domates yetiştirmekle ne kadar isabetli bir tercih yaptığım şimdi anlaşılıyor. Diğer domates türlerinin kilosu 1 liradan alıcı bulurken benim her biri ortalama 1 kilogramı bulan pembe domateslerim 3,5 liradan müşteri buluyor. Pazar sıkıntım hiç olmuyor. Simav’da ürettiğim lezzetli domateslerimi İstanbul ve Ankara’da lüks manavlarda pazarlıyorum” diye konuştu.

Pembe domates kendine has lezzeti ile müşteriyi celp ediyor

İnce kabuklu, kendine has kokulu, etli ve Türk damak tadına sahip oldukça lezzetli olan pembe domates, Anadolu'nun yerli ürünleri arasında yer alıyor. Özellikle yaz aylarında yetiştirilen bu ürün, üretiminin azalması nedeniyle yıllardır kırsal alanda yaşayanlar tarafından az miktarda üretilip, tüketiliyor. Raf ömrünün kısa olması nedeniyle pazar ve marketlerde fazla yer verilmeyen pembe domates, son yıllarda gözde olurken, vatandaşların fazla talep etmesiyle pazar yerlerinde daha çok satılmaya başlandı. Tarla domateslerinin günümüzde , ortalama 1 liradan satıldığı Simav’daki Seralarda üretilen pembe domatesler, kilosu 3,5 liraya varan fiyatlardan alıcı buluyor.
 
 
 
 
 
 
 
 
(TARIM TV)
 
 

Ekleme Tarihi
24.06.2014
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Kiloluk pembe domates ,sera
Link: Kiloluk pembe domates seraların gözdesi oldu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız