Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 03 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

 
BÜYÜKBAŞ HAYVAN SAHİPLERİNE 'KÜPELEME' UYARISI

Köprübaşı Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ali Demir, yeni yönetmeliğe göre büyükbaş hayvanların doğumundan itibaren 3 ay içerisinde küpelenmesi gerektiği konusunda uyarıda bulundu.
 
21 Haziran 2014 tarih ve 29037 nolu Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 'Sığır Cinsi Hayvanların Tanımlanması, Tescili ve İzlenmesi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'i hatırlatan Demir, sığır cinsi hayvanların tanımlanması, doğumundan itibaren en geç 3 ay içinde, ancak 3 aydan önce hayvan doğduğu işletmeyi terk edecekse işletmeyi terk etmesinden önce gerçekleştirilmesi gerektiğini belirtti.
 
Daha önce bu sürenin 20 gün olduğunu ifade eden Köprübaşı Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ali Demir, "Bu sürenin 3 aya çıkartılması, üreticilerimizi büyükbaş hayvanlarını küpeletmeleri ve herhangi bir cezai işleme maruz kalmamaları için bir nebze rahatlatmıştır. Yönetmelikle ayrıca yönetmelik hükümlerine uygun olarak gerekli bildirimleri yapılmayan sığır cinsi hayvanların hareket, ölüm, kesim, işletmede zorunlu kesimleri ile yetiştiricinin kendisine ve işletmesine ait bilgilerin de 31 Aralık 2014 tarihine kadar güncellenmesi gerekmektedir. Tüm üreticilerimizin herhangi bir cezai işleme maruz kalmamaları için bu yasal sürelere uyulması konusunda tüm üreticilerimizi uyarıyoruz." dedi.
 
 
 (İHA)
 
 

Ekleme Tarihi
25.06.2014
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Büyükbaş Hayvan,küpeleme
Link: Büyükbaş Hayvan Sahiplerine 'Küpeleme' Uyarısı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız