Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Besicilik TKDK ile kalkınacak 

Besicilik TKDK ile kalkınacak
 
 
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Aydın İl Koordinatörü Erhan Çiftçi, et üreten tarımsal işletmelere 20 bin eurodan ile 1 milyon euroya kadar yüzde 50 ile yüzde 65 arasında geri ödemesiz hibe desteği sağladıklarını belirtti.

IHA



Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Aydın İl Koordinatörü Erhan Çiftçi, et üreten tarımsal işletmelere 20 bin eurodan ile 1 milyon euroya kadar yüzde 50 ile yüzde 65 arasında geri ödemesiz hibe desteği sağladıklarını belirtti.
Yüksek hayvan varlığımıza rağmen; hayvansal gıda maddesi tüketimimizin son derece düşük olduğunu belirten İl Koordinatörü Çiftçi, “İnsanların sağlıklı ve dengeli beslenmeleri, bitkisel kaynaklı gıdaların yanında hayvansal kaynaklı gıdaların da tüketilmesiyle mümkündür. Hayvancılığı, ekonomisi ve kültürel yapısı gelişmiş olan ülkelerde kaliteli kırmızı et tüketimi belirgin düzeyde daha yüksektir. Ete olan talebin karşılanabilmesi amacıyla mevcut kaynakların daha verimli kullanılması ve tüketicinin arzu ettiği kalitede üretimin yapılması gerekmektedir. Besicilik sektöründe de yatırım yapmanın yolu bir şekilde devlet teşviklerinden ve hibelerinden geçmektedir” dedi.
 
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun Kırsal Kalkınma programı kapsamında diğer sektörlere olduğu gibi Kırmızı Et Sektörüne de önemli ölçüde destek verdiğini söyleyen Çiftçi; ‘Et Üreten Tarımsal İşletmeler’ tedbiri adı altında 30-250 baş sığır veya 100-500 baş koyun veya keçiye sahip küçük ve orta ölçekli tarımsal işletmeler için; açık, yarı açık veya kapalı ahırların/ağılların inşası veya modernizasyonu, depo binalarının ve makine garajlarının inşası, sılaj işleme makinesi ve ekipmanları, çiftlikte hayvan yemi hazırlama dağıtma ve depolama sistemleri, gübre yönetimi ve depolamaya yönelik yatırımlar, hayvanlara yönelik ekipman ve tesisler, hayvan refahı standartlarına uygun nakliye ekipmanları, hayvanların su ihtiyacına yönelik sulama sistemleri, biyogaz tesisleri, hayvan kaydı ve genel çiftlik yönetimi için bilişim teknolojileri ve yazılım dahil özel teknolojik ekipman satın alınması gibi yatırımlarda yüzde 50 ile 65 arasında değişen geri ödemesiz hibe olanakları sunulmaktadır.
 
Başvuru sahiplerinin; başvuru paketlerini İl Koordinatörlüğümüze sunması, başvuru paketlerinin değerlendirmelerinden sonra uygun bulunan başvuru sahiplerinin sözleşmelerinin imzalanmasıyla müteşebbisler yatırım sonunda kurumumuzdan geri ödemesiz hibe desteklerini alabileceklerdir. TKDK Aydın İl Koordinatörlüğü ‘Destek Bizden Üretim Sizden’ sloganıyla hareket ederek IPARD Kırsal Kalkınma Programı kapsamında vereceği geri ödemesiz hibelerle Aydın’da besiciliğe önemli ölçüde fayda sağlayacak ve AB standartlarına uygun işletmelerin oluşturulmasını destekleyerek her daim üreticinin yegâne yol arkadaşı olacaktır’’ diye konuştu.
 
 

Ekleme Tarihi
26.06.2014
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Besicilik, TKDK
Link: Besicilik TKDK ile kalkınacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız