Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Et fiyatları uçuşa geçti
 
 
Ramazan ayına artık saatler kala vatandaşın canını yakacak bir haber geldi. Ramazan öncesi fırsatçılar ete zam yaptı.

Ramazan öncesi gıda fiyatlarının hızla artması vatandaşın hem canını hem de kesesini yakıyor. Et fiyatları son 1 yılda yüzde 30 oranında artarken, dana etinde yaşanan artış tüketiciler ile kasapları karşı karşıya getirdi.

Geçen yıl 21 lira olan kıymanın fiyatı 27 liraya dayanırken, kuşbaşı etin fiyatı da 25 liradan 32 liraya çıktı. Dana andrikot da 36 liradan 43 liraya yükseldi. Kuzu pirzolada 45 liradan 55 liraya yükseldi.

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ, “Türkiye’de toptan et fiyatları son iki senede 16 liradan 20 liraya fırladı. Türkiye’de enflasyon 2 yıl içinde yüzde 15 artarken, karkas etin fiyatı yüzde 80 arttı. Bunun normal olmadığını düşünüyorum.” dedi.

Son 3 aydır özellikle dana eti tarafından dikkat çekici bir artış yaşandığına dikkat çeken Yalçındağ, “Bugün insanlar sadece kasaplarla muhatap olduğu için fiyatları kasapların artırdığını zannediyor. Hiç alakası yok. bugün etin kasaplara geliş fiyatı 28-30 liradır. Kasaplarda dükkan kirası, sabit giderleri eklediği zaman etin fiyatı 38 liraya kadar çıkıyor. Şunun altını çiziyorum, et fiyatlarının artmasının sorumlusu biz değiliz.” diye konuştu.

Merkez enflasyon düşecek demişti

Merkez Bankası bu hafta yaptığı faiz indirimi kararını ‘enflasyon düşecek’ beklentisi üzerine kurmuştu. Ancak Ramazan ayı öncesi gıda fiyatlarında yaşanan hızla artış ve Irak’ta yaşanan gelişmelere bağlı olarak petrol fiyatlarındaki hızlı artış Merkez Bankası’nın hedeflerinin ne denli gerçekçi olduğu konusunda soru işaretleri yaratttı. (MİLLİYET)

Ekleme Tarihi
27.06.2014
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Et fiyatları
Link: Et fiyatları uçuşa geçti




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız