Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı, Et Kalmadığına Yönelik Haberleri Yalanladı 

 
GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI, ET KALMADIĞINA YÖNELİK HABERLERİ YALANLADI

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, bazı basın ve yayın kuruluşlarında Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü mağazalarında et kalmadığı, et satılmadığı yönündeki haberlerin gerçek dışı olduğunu açıkladı.

 
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü’nün Türkiye’nin çeşitli illerinde 17 tane satış mağazası ve 63 adet franchise mağazası olduğu ve Ramazan ayına girerken et ürünlerine olan talebin artışına bağlı olarak bir yoğunluk yaşandığı belirtildi. Mağazalarda küçükbaş ve kanatlı et satışında hiçbir sıkıntının olmadığı ifade edilen açıklamada, “Dana etinde ise aksine franchise satış mağazalarına 2013 yılının ilk 5 ayında aylık ortalama 300 ton dana eti verilmişken, 2014 yılının aynı döneminde yüzde 62’lik artışla aylık 482 ton et talebi sorunsuz olarak karşılanmıştır. 2013 yılı Ramazan ayı öncesi aylık satış ortalaması 300 ton iken, Ramazan ayında yüzde 166 artışla 805 tona çıkmıştır. Dolayısıyla franchise satış mağazalarının kurum tarafından gönderilen etleri doğrudan tüketiciye perakende olarak satması, toptan satışlara yönelmemesi gerekmektedir.
 
Toptan satış yaparak mağazalarda et kalmadığı yönünde imaj oluşturulması girişiminden vazgeçilmelidir. Kurum, mağazaların artan yüzde 62’lik talebini sorunsuz karşılamış olup, önümüzdeki Ramazan ayı boyunca da gerekli tedarik sağlanacaktır. Hayvan alımı ve bağlantılarda da herhangi bir sıkıntı yoktur. Her Ramazan ayı öncesi benzer spekülasyonların yapılarak tüketiciye daha pahalı et yedirilmemesi, spekülatörlerin amacına hizmet edilmemesi için herkesin duyarlı olması gerekmektedir” denildi.
 
(İHA)
 
 

Ekleme Tarihi
28.06.2014
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı, Et Kalmadığına Yönelik Haberleri
Link: Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı, Et Kalmadığına Yönelik Haberleri Yalanladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız