Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 03 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

 
BUZAĞILARIN KÜPELENEREK KAYIT ALTINA ALINMA SÜRELERİ 7 GÜNDEN 30 GÜNE ÇIKARILDI

Kars Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, buzağıların doğumdan itibaren küpelenerek kayıt altına alınması için verilen süre 20 günden 3 aya, hayvanların doğum, ölüm ve işletmede zorunlu kesim gibi bilgilerin bildirim süresinin ise 7 günden 30 güne çıkarıldığını belirtti.
 
Kars Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, Sığır Cinsi Hayvanların Tanımlanması, Tescili ve İzlenmesi Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” Resmi gazete’nin 21 Haziran 2014 tarihli sayısında yayımlandığını, ayrıca yönetmeliğe eklenen ek bir madde ile hayvancılık işletmelerindeki hayvan varlığının Veteriner Bilgi Sistemi’nde güncellenmesi için 31 Aralık 2014 tarihine kadar süre verildiğini kaydetti.
 
Dr. Hüseyin Düzgün, “Yapılan bu değişikler ile il ve ilçe müdürlüklerince buzağıların kayıt altına alınması için yürütülen küpeleme çalışmalarının etkinliği artacak. İşletmelerin hayvan varlığı bilgileri güncellenerek başta hayvan ıslahı olmak üzere hayvancılık desteklemeleri ve hayvancılık istatistiklerinin takibinde veteriner bilgi sisteminden etkin bir şekilde yararlanılacak. Yeni düzenlemenin hayvancılık sektörüne yapacağı katkılar, hayvan yetiştiricilerinin etkin bir katılımı ile mümkündür. İşletme sahiplerinin yeni işletmelerinde doğan, ölen, kesilen ve satılan hayvanlarını 30 gün içinde İl ve İlçe Müdürlüklerine bildirimde bulunmaları düzenlemelerden beklenen yararın sağlanmasının temel şartıdır” dedi.
 
Düzgün, “Bugüne kadar hayvan yetiştiricilerinin doğan, ölen, satılan ve kesilen hayvanları süresi içinde bildirmediklerinde dolayı hayvancılık desteklemelerinden yararlanamadıkları gibi 664 TL. idari para cezasına çarptırılıyordu. Bu nedenle işletmelerdeki hayvan varlığının veteriner bilgi sisteminde her hangi para cezası ödemeden güncellemesi için verilen süre içinde 31 Aralık 2014 tarihinde dolacak. Bu tarihe kadar, yetiştiricilerimiz konuya gerekli hasiyeti göstermeleri, ilimiz hayvancılık sektörüne ve ülke ekonomisine katkı olarak yansıyacağı unutulmamalıdır. Bundan dolayı yetiştiricilerden ahırlarında bulunan sığırların kulak küpe numaralarını içeren bir dilekçe ile İl veİlçe Müdürlüklerine başvurularını bekliyoruz” diye konuştu.
 
(İHA)
 
 

Ekleme Tarihi
01.07.2014
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Buzağıların Küpelenerek Kayıt Altına Alınma Süreleri,gazete, Resmi Gazete, Kars, Kars Haberleri
Link: Buzağıların Küpelenerek Kayıt Altına Alınma Süreleri 7 Günden 30 Güne Çıkarıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız