Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 23 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

GENEL SEKRETER DELİ, “ANIZ YAKMA, SAMAN OLSUN”
 
 
 

IHA

Kilis Ziraat Odası Genel Sekreteri Mehmet Ümit Deli, “Anız Yakma Saman Olsun” sloganı ile kampanya başlattıklarını söyledi.
 
Genel Sekreter Mehmet Ümit Deli, Kilis’te daha önce yaygın olarak toprağı ikinci ürün ekimine hazırlamak için yakılan, ancak bu yöntemle toprağın zarar görmesine ve parasal değerinin kaybolmasına neden olan hububat saplarının, hayvancılıkta değerlendirilmek üzere satışı yapılarak ekonomiye kazandırılması istendiklerini belirterek, “Bu konuda ‘Anız Yakma Saman Olsun’ sloganı ile kampanya başlattık. Hayvancılıktaki gelişmeye paralel olarak artan hayvan yemi ihtiyacının karşılanmasında hububat saplarının saman olarak değerlendirilmesinin büyük önem taşıyor. Yıllardır süregelen anız yakmanın en fazla hasarı, çevredeki ağaç, çalı ve toprak üstü canlılara henüz hasat edilmemiş tarlalardaki ürünlere zarar verdiği, havayı kirlettiği, anız atıkları ile beslenen hayvanların, topraktaki mikroorganizmaların ölmelerine hatta bazen çok büyük yangınların çıkmasına neden oluyor."
Genel Sekreter Deli, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
“Çiftçilerimizi Kilis Ziraat Odası Başkanlığı olarak hububat saplarını anız yakmamaları konusunda uyarmanın yanı sıra, bunların saman olarak yan gelir elde edilerek ekonomiye kazandırılmasına öncülük yapıyoruz. bugün samanın kilogram fiyatı 80-90 kuruş arasında alıcı buluyor. Üreticinin parasını yakmasının bir anlamı yok. Bütün üyelerimizi anız yakmamaları konusunda uyarıyoruz” dedi.
 
 

Ekleme Tarihi
01.07.2014
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: anız
Link: Genel Sekreter Deli, “Anız Yakma, Saman Olsun”




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız