Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Temel: Buğday, geçen yıla göre daha kaliteli

ANKARA - Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, Polatlı’ya giderek hasat çalışmalarını ve Ticaret Borsası’nda gerçekleşen buğday alımlarını yerinde inceledi.

Çiftçilerle bir araya gelerek hasadın bereketli olmasını dileyen İl Müdürü Temel, biçim yapan operatörlerin belgesinin ve yangın tüpünün olup olmadığını, biçerdöverlerin dane kaybı yapıp yapmadığını kontrol etti. Biçerdöver kontrollerinin hasatla beraber başladığını ve son tarla hasadına kadar süreceğini ifade eden Temel, çiftçilerin emeğini ve ülkenin milli gelirini dikkatsizlik nedeniyle çöpe attırmayacaklarını söyledi. Ankara’da yüzde bir dane kaybının bile yüzbinlerce ton ürünün tarlada bırakılması, bunun da on milyonlarca lira kayıp anlamına geldiğini kaydeden Temel, dane kaybına geçit vermeyeceklerini, yüzde ikinin üstünde dane kaybına neden olan operatörlere idari para cezası uygulayacaklarını belirtti. Yapılan kontrollerde tüm operatörlerinin belgelerinin tam olması ve dane kaybının yüzde 1’in altında olmasından dolayı operatörlere teşekkür eden Temel, kontrol tutanağını da imzaladı.

“KALİTE BEKLEDİĞİMİZ BİR DURUMDU”

Daha sonra Polatlı Ticaret Borsası’na giden Temel, burada alımları inceledi. Bu yıl buğdayların protein oranlarının yüksek olduğunu ifade eden İl Müdürü Temel, “Bu sene hububatın kaliteli olması beklediğimiz bir durumdu. Geçen yıl buğdayların protein oranları en fazla 13-14 civarındaydı. Bu gün Borsa’da protein oranı 18 olan buğday var. Kaliteli ürün yüksek fiyattan alıcı buluyor. Ne yazık ki bu yıl verimler istediğimiz düzeyde değil. Ancak çiftçilerimiz ürünlerini yüksek fiyattan satarak, bu açığın bir kısmını karşılayabiliyor.” şeklinde konuştu.
Buğday fiyatlarının protein oranına göre belirlendiğini hatırlatan İl Müdürü Temel, ''Buğdaylar 0,90-1,065 TL arasında alıcı buluyor. Arpa fiyatları ise 0,70 TL civarında. Hasada başladığımız şu günlerde bereketli bir yıl olmasını temenni ediyor, çiftçilerimize bol kazançlar diliyorum.'' dedi. (CİHAN)

Ekleme Tarihi
02.07.2014
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Temel: Buğday, geçen yıla göre daha kaliteli
Link: Temel: Buğday, geçen yıla göre daha kaliteli




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız