Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

ET FİYATLARINA İTHALATÇI OYUNU

 

 
 
IHA

Et ithalatçılarının fiyatların yüksek olduğu konusunda kamuoyunda yanlış bir algı oluşturmaya çalıştığını ifade eden Bursa Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yıldırım Oran, "Et ithalatçılarının çabası, ölmüş eşek bulan kurdun kırk yıl aynı yerde dolaşmasına benziyor.
 
2011 yılında yapılan ithalat gibi bir ithalat Türk hayvancılık sektörünün belini kırar" diye konuştu.
Ramazan ayının gelmesiyle birlikte et ve canlı hayvan ithalatçılarının et fiyatlarının yüksekliği konusundaki algı çarpıtmalarının arttığını gözlemlediklerini dile getiren Başkan Oran, "Gösterilmek istenenin aksine et arzında bir düşüklük veya üretici fiyatlarında Ramazan fırsatçılığı da diyebileceğimiz suni bir fiyat kabarması söz konusu değil. Ancak et üreticileri ramazan ayı fırsatçılığı yapmamasına rağmen eti nihai tüketiciye ulaştıran perakendeciler için aynı şeyi söylemek ne yazık ki mümkün değil. Bunun dışında kamuoyuna sürekli olarak et fiyatlarının yüksek olduğu algısının kabul ettirilmeye çalışılıyor. Biz algılarda yaptırılmak istenen bu sapmanın et ve canlı hayvan ithal eden ve artık kartelleşmiş olan çevrelerin bir çabası olarak görüyoruz. Zira 2011 yılında yine kamuoyu bu şekilde dezenformasyona tabi tutulmuş ve peşinden gelen ithalat ile Türk hayvancılık sektörü büyük bir darbe almıştı. O darbenin etkileri sebebiyle hassas ve kırılgan bir durumda olan hayvancılık sektörü yeni bir ithalat karşısında onarılamaz yaralar alır. Başta tüketicilerimiz olmak üzere tüm kamuoyumuzdan bu konuda üreticilerimizin sesine kulak vermesini istiyoruz" dedi.
 
"SİGARA VE GSM’YE HARCANAN RAKAMLAR ET HARCAMALARININ ÇOK ÜSTÜNDE"
 
Üretici kesim olarak her fikre saygılarının olduğunu ve sorunları ortaya koymanın dışında çözüm önerileri de sunmaya özen gösterdiklerinin altını çizen Oran, "Başta cep telefonu (GSM) ve sigara giderleri ile 4 kişilik bir ailenin aylık et ürünleri harcamaları kıyaslandığında ete harcanan bütçenin çok da büyük olmadığı ortaya çıkıyor. Tüketicilerimizin bu konuda mağdur olmamalı konusunda ki önerimiz ise et harcamalarının KDV’lerinin iade edilmesidir. Dünyanın en yüksek girdi maliyetleri ile çalışan üretici kesimimizi ve et fiyatlarını dünya ile de karşılaştırmakta fayda görüyoruz" dedi.

Ekleme Tarihi
07.07.2014
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Et Fiyatlarına İthalatçı Oyunu
Link: Et Fiyatlarına İthalatçı Oyunu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız