Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 02 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Samana ‘zam’ karıştı 


Samana ‘zam’ karıştı

Kurak geçen kış ve ilkbahar mevsiminin ardından başlayan aşırı yağışlar, hayvancılıkla uğraşanlarda, ‘ot ve saman fiyatları artar’ endişesine neden oldu.


Çubuk'ta buğday hasadı başlamadan hayvancılık sektöründeki çiftçi, saman bulma telaşına girdi. Hasat başlamadan önceki yoğun talep, ot ve saman fiyatlarında artışa neden oldu. Geçen yıl hasat döneminde kilogramı 10-15 kuruş arasında değişen samanın fiyatı yoğun talebin ardından, 35-40 kuruşa kadar çıktı. Çubuk Ziraat Odası Başkanı Orhan Gülle, olumsuz hava şartlarının hububat ekimlerini olumsuz yönde etkilediğini bununda saman üretimini azalttığını söyledi. Özellikle dolu nedeniyle buğday ekim alanlarında bir azalma meydana geldiğini belirten Gülle, şöyle konuştu:
 
“Bu durum saman miktarını da etkiledi. Şuan henüz buğday hasadı başlamadığından samandan ziyade ot balyasının fiyatları arttı. Bazı besicilerde diğer illerden saman balyası getiriyorlar. Bu da saman fiyatlarını artırıyor. Arzın az olması ve talebin fazla olması ise samanın kilogram fiyatlarının 35-40 kuruşa kadar çıkmasına neden oldu. Saman bu yıl yine cep yakacak. Bu nedenle besiciler ve çiftçiler ot buldukları her yeri biçerek, kışlık saman ihtiyacını karşılamaya çalışıyor.”








 
 

Ekleme Tarihi
09.07.2014
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: saman,zam
Link: Samana ‘zam’ karıştı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız