Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Damızlık Boğa, Koç ve Teke Desteğinde Yüzde 80 Hibe

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Doğu Anadolu Projesi (DAP), Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP), Konya Ovası Projesi (KOP) ve Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) kapsamında yeni başlattığı uygulama ve desteklerin startını verdi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Kars İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, Bakanlığın küçük ve orta ölçekli aile işletmelerine önemli hayvancılık destekleri sağlamak suretiyle, kırsal istihdamı ve çiftçi gelirini daha fazla artırmayı hedeflediğini belirtti.
Düzgün, proje kapsamında, küçük ve orta ölçekli aile işletmelerinin fiziki altyapılarının iyileştirileceğini, mevcut hayvanların ıslah edileceğini, bölgedeki mera potansiyelinin en iyi şekilde değerlendirileceğini ve böylece et yönü ön planda olan hayvancılığın geliştirileceğini ifade etti.
 
Büyükbaş hayvancılık işletmelerine, etçi veya kombine ırk damızlık boğa alımında yüzde 80 hibe desteği sağlayacaklarına dikkat çeken Dr. Hüseyin Düzgün, “Tabii veya suni tohumlama ile etçi veya kombine tohum kullanan ve ön soy kütüğüne kayıtlı; anaç hayvan başına 350 TL, doğacak buzağı için ise 150 TL olmak üzere toplam 500 TL. destek verileceğini, ayrıca yetiştirici soy kütüğüne üye ise 70 TL ilave destekten faydalanacağını, yetiştiricilerin desteğe erişimini kolaylaştırmak amacıyla başvuruda ölçek ve birlik üyelik şartı aranmayacak” dedi.
 
Kars Gıda, tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, daha sonra şunları kaydetti: “Damızlık boğa, koç ve teke alımındaki desteklemelere ilişkin Bakanlar Kurulu'nun kararı 4 Haziran 2014 tarihinde yayınlandı. Bu kararın tebliği 05.07.2014 tarihinde Resmi gazete’de yayınlanmış olup daha uygulama rehberi çıkmamıştır. Uygulama rehberi çıkana kadar üreticilerimizin vakit kaybetmemesi, desteklemelerden faydalanabilmesi içini Gıda Tarım ve Hayvancılık İl veya İlçe Müdürlüklerimize dilekçe ile başvurmaları gerekmektedir. Karslı yetiştiricilerin bu hayvancılık projesine önem vererek başvuru için şimdiden hazırlanmasını ve ilimizin hayvan varlığındaki üst sıradaki yeri gibi hayvansal verimlerde de üst sıralarda olmayı temenni ediyorum.”
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
10.07.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Damızlık Boğa, Koç ve Teke Desteğinde, Yüzde 80 Hibe
Link: Damızlık Boğa, Koç ve Teke Desteğinde Yüzde 80 Hibe




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız