Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Çiftçi elektrik borcunu destekleme alacağından ödeyebilecek

DEDAŞ Sözcüsü Üstün: “Bölge genelinde tarımsal sulamaya ait elektrik borcu bulunan çiftçiler form imzalayarak borçlarını destekleme alacaklarından ödeyebilecek. Çiftçi, borcunu ödedikten sonra geriye kalan Bakanlar Kurulu kararıyla bloke konulan destekleme parasını bankadan çekebilecek”

DİYARBAKIR (AA) – Dicle Elektrik Dağıtım AŞ (DEDAŞ) Sözcüsü Mehmet Gökay Üstün, bölge genelinde tarımsal sulamaya ait elektrik borcu bulunan çiftçilerin form imzalayarak borçlarını destekleme alacaklarından ödeyebileceğini, böylece çiftçinin borcunu ödedikten sonra geriye kalan Bakanlar Kurulu kararıyla bloke konulan destekleme parasını da bankadan çekebileceğini belirtti.

Üstün, yaptığı yazılı açıklamada, elektrik borcunu ödemekte zorlanan çiftçiler için başlattıkları “Helalleşme Kampanyası” ile çiftçiye biriken borcunun sadece yüzde 25′ini ödemesi için imkan sağladıklarını hatırlattı.

Borcunu ödemek isteyen çiftçiler için bir kolaylık daha sunduklarını kaydeden Üstün, çiftçilerin diledikleri taktirde elektrik borcunu destekleme alacağından ödeyebileceğini vurguladı.

Üstün, DEDAŞ tarafından bu kapsamda ilgili banka ile anlaşma yapıldığına işaret ederek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bölge genelinde tarımsal sulamaya ait elektrik borcu bulunan çiftçiler form imzalayarak borçlarını alacakları desteklemeden ödeyebilecek. Çiftçi, borcunu ödedikten sonra geriye kalan Bakanlar Kurulu kararıyla bloke konulan destekleme parasını bankadan çekebilecek. Bunun için çiftçilerin, DEDAŞ’a müracaat ederek ilgili formu imzalaması gerekiyor. Ancak çiftçilere sağlanacak bu kolaylıkla ilgili süre kısıtlı. Uygulama ilk etapta Şanlıurfa ile Viranşehir ilçesinde başladı. Elektrik borcu olan bölge çiftçisini en kısa sürede kampanyamızdan faydalanmaya davet ediyoruz.”
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
11.07.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: çiftçi, destek, elektrik borcu, destekleme
Link: Çiftçi elektrik borcunu destekleme alacağından ödeyebilecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız