Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Coca Cola İçecek, satış hacmini yüzde 10 artırdı

Coca Cola İçecek'in altı aylık satış hacmi yüzde 10 artışla 568 milyon ünite kasa oldu.


İSTANBUL - Coca Cola İçecek ilk altı aydaki konsolide satış hacminin, hem Türkiye hem de uluslararası operasyonlarındaki büyümenin etkisiyle yüzde 10 artışla 568 milyon ünite kasa olarak gerçekleştiğini açıkladı.

Şirketten KAP'a yapılan açıklamada, geçen yıl ilk yarıda yüzde 45.5 olan uluslararası operasyonların toplam satış hacmi içindeki payının da, yüksek organik büyümenin etkisiyle yüzde 47.7'ye ulaştığı belirtildi.

Türkiye'de ilk yarıdaki satış hacmi: 297 milyon ünite kasa


Şirketin Türkiye operasyonunun ilk yarıdaki satış hacminin ise 297 milyon ünite kasa olarak gerçekleştiği belirtilen açıklamada, "Başarılı pazarlama kampanyaları ve yılın ilk beş ayında görülen tarihi ortalamaların üzerindeki hava sıcaklıkları, ocak-mayıs dönemindeki yüksek baz etkisine ve haziran ayındaki yağışlı günlerin fazla olmasına rağmen, satış hacmindeki büyümeyi destekledi" denildi.

Uluslararası operasyonlarda satış hacminin, yılın ilk yarısında 271 milyon ünite kasaya ulaştığı belirtilen açıklamada, Irak'taki sorunlar ve Kazakistan'daki devalüasyona rağmen ikinci çeyrekteki büyümenin yüzde 12 olduğu ifade edildi.

Nevruz ve ürün kampanyaları satış hacmine katkı sağladı

Açıklamaya göre, Irak satış hacmi yılın ikinci çeyreğinde ve ilk yarısında sırasıyla yüzde 7.3 ve yüzde 10.8 artış kaydederken; Nevruz ve ürün kampanyaları, Kuzey Irak'ta haziranda başlayan ve karışıklıklara neden olan gelişmelere rağmen satış hacmine katkı sağladı.

Orta Asya operasyonlarının satış hacmi de, bölgedeki tüm ülkelerin çift haneli büyümesi sayesinde yılın ikinci çeyreğinde ve ilk yarısında sırasıyla yüzde 12.8 ve yüzde 17.5 büyüme gösterdi. Yeni yıl, Nevruz ve FIFA dünya kupası kampanyaları satış hacmini destekledi.
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
11.07.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Coca Cola İçecek, satış hacmi
Link: Coca Cola İçecek, satış hacmini yüzde 10 artırdı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız