Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Nisan 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Kadın Çiftçilere Süt Hijyeni Eğitimi

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan ve Valiliğimiz İl Özel İdaresi finansmanı ile dört yıl önce başlatılan "Sütlerde Sağım Hijyeni ve Kalitenin İyileştirilmesi Projesi"saha çalışmalarına devam ediliyor.

TAR-GEL (Tarımsal Yayımı Geliştirme Projesi) kapsamında çalışankadın veteriner hekimler vasıtasıyla kendilerine bağlı köylerde yürütülmekte olan bu projenin amacı; sağlıklı ve kaliteli süt üretimi konusunda kadın çiftçilere uygulama pratiği kazandırılması ve bilinç düzeyinin artırılmasıdır.

Proje kapsamında, Haziran-Temmuz ayları içerisinde Bulancak ilçemizde Hisarkaya, Şeyhmusa, Yeşilhisar köylerinde ve Giresun Merkeze bağlı Güveç köylerinde hedef kitle olan kadın çiftçilere; ahır ve sağım hijyeni,sütün soğutulması,muhafazası ve değerlendirilmesi, süt ineklerinde mastitis hastalığı taraması (CMT) ve mücadelesi gibi konularda teorik ve uygulamalı eğitimler verilmiştir. Meme başı antiseptik daldırma (teatdipping) ve kuru dönem antibiyotik uygulamaları da ücretsiz yapılmıştırBu projenin uygulandığı Dereli, Eynesil ve Keşap ilçelerimizde de saha çalışmaları halen devam etmektedir.

Ayrıca, İl Müdürlüğümüzce "Sağlıklı ve kaliteli süt üretimi" konusunda 5 bin adet eğitim broşürü bastırılarak, ilimizdeki hayvancılık işletmelerine dağıtımı gerçekleştirilmiştir.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
16.07.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: süt, hijyen, eğitim
Link: Kadın Çiftçilere Süt Hijyeni Eğitimi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız