Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Anızı Yakan da Yanacak...

Kütahya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, anız yakan üreticiye dekar başı 35 TL para cezası uygulanacağını duyurdu.

Müdürlükten yapılan açıklamada, anız yangının ekonojik dengeyi bozduğunu gibi maddi ve manivi kayıplara da neden olduğunu belirtildi.
 
Yasa gereği anız yakmanın yasak olduğunu belirtilen açıklamada, "Tarımsal üretimin ana kaynağı olan toprağın biyolojik, kimyasal ve fiziksel yapısının ve çevrenin korunarak, doğal denge içerisinde toprağın verimliliğinin sürdürülebilirliği için gerekli önlemleri almak, hububat tarımında hasadı takiben toprağın yapısına ve çevreye vereceği zarar göz önüne alınarak, anız yakılmasının önlenmesi ile ilgili yayımlanan 22 Mayıs 2014 tarihli 2014-1 nolu Valilik Tebliğine göre anız yakmak yasak olup; Yasaklara uymayanlar hakkında 2872 Sayılı Çevre Kanununun ilgili hükümleri doğrultusunda cezai işlem uygulanacaktır. 2872 Sayılı Çevre Kanunu'nun 20. Maddesine dayanılarak 2012 yılında kanuna aykırılık halinde uygulanacak idari para cezaları, 10 Ocak 2012 tarih ve 28169 Sayılı resmi gazetede yayınlanan 2012/1 no'lu tebliğ ile belirlenmiştir. Söz konusu tebliğde 'kanunun ek 1'inci maddesinin C bendine aykırı olarak anız yakanlara her dekar için 35,16 TL idari para cezası verilir' hükmü ile 'Anız yakma fiilinin orman ve sulak alanlara bitişik yerler ile meskun mahallerde işlenmesi durumunda ceza beş kat artırılır' açıklaması yer almaktadır. Anız yakılmasının yasaklanması işleminin köy muhtarlıklarınca ilan edilmesi sağlanacak olup üreticilerimizin cezai iş ve işlemlerle karşı karşıya gelmemesi ve canlı ve cansız yaşamın korunması için gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerekmektedir" ifadelerine yer verildi. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
17.07.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Kütahya, anız, anız yakmak
Link: Anızı Yakan da Yanacak...




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız