Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Türkiye'nin en büyük karpuzu

Antalya'nın Manavgat İlçesinde çiftçilik yapan Lütfü Ay, denemek için ektiği özel tohumdan 58 kiloya varan karpuz üretti.
 
Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin, Ziraat Odası Meclis Başkanı Ömer Şahin, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdür Vekili Yeşim Tıravoğlu Demirtaş, çiftçi Lütfü Ay'ı bahçesinde ziyaret etti.

Kaymakam Bulgurlu ve beraberindekiler, Lütfi Ay'dan karpuz hakkında bilgi aldı. Bahçeden alınan ve tartılan karpuzlardan en büyüğü 58 kilogram geldi. Diğer iki karpuz 54'er kilogram, bir başka karpuz da 48 kilogram ölçüldü.

Manavgat Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin, çiftçi Lütfü Ay'a başarı belgesi ve çeşitli hediyeler verdi.

Lütfü Ay, ziraat mühendisi Osman Aydın gözetiminde bu yıl ilk defa farklı cins karpuz tohumu denediklerini söyledi. Hiçbir şekilde hormon ve ilaç kullanmadıklarını belirten Ay, "Karpuzlarımızı yetiştirirken sadece hayvan gübresi kullandım. Türkiye'nin en büyük karpuzunu ürettiğim için çok mutluyum. Önümüzdeki yıllarda ekmeye devam edeceğim" dedi.

Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu da ürettiği karpuzlar için çiftçi Ay'ı kutladı. Manavgat'ın Türkiye'nin en verimli topraklarına sahip olduğunu dile getiren Bulgurlu, şöyle konuştu:

"En verimli topraklarla en çalışkan çiftçi birleşince, ortaya böyle ürünler çıkıyor. Gerçekten çiftçi kardeşimizle gurur duyuyoruz. Manavgat Ziraat Odamız bu karpuzların önümüzdeki yıl üretilmesi için çalışma başlattı. Manavgat karpuzu gerçekten Türkiye'nin en büyük ve en iyi karpuzlarından. Bunun en büyük örneği bu karpuzlardır. Lütfi Ay ve ailesini tebrik ediyorum."

"Manavgat Timsahı" adıyla patent başvurusu

Manavgat Ziraat Odası Başkanı Metin, Lütfü Ay'ın ürettiği karpuzların Türkiye'nin en büyüğü olduğunu öne sürdü. Metun, "Türkiye'de bugüne kadarki en büyük karpuz Diyarbakır'da üretilmiş ve yaklaşık 40 kilogram gelmişti. Lütfi Ay'ın ürettiği karpuzun en küçüğü 48 kilodur. Yani Manavgat'ta üretilen bu karpuz, Türkiye'nin en büyük karpuzudur" diye konuştu.

Manavgat Ziraat Odası olarak karpuza "Manavgat Timsahı" adıyla patent almak için çalışmalara başladıklarını anlatan Metin, "Önümüzdeki yıl çok sayıda çiftçimize fide temin ederek daha geniş alanlarda Manavgat timsahının üretimini yapmayı planlıyoruz. Hatta üretim yapan çiftçilerimiz arasında büyük ödüllü yarışmalar bile düzenleyeceğiz" dedi. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
18.07.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: karpuz
Link: Türkiye'nin en büyük karpuzu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız