Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Altın Köy ile Ankara turizmine yeni bir soluk geliyor

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki tırpan çekiçledi, hasat biçti, traktör kullandı ve buğday öğüttü. Haber Ankara, Altındağ Belediyesi’nin prestij projelerinden olan “Altın Köy” ve Başkan Tiryaki’nin bizzat başlattığı hasat zamanına tanıklık etti.

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, yaklaşık 500 dönüm üzerine kurulan ve 100 yıl önceki köy hayatının canlandırılacağı dev Açık Hava Müzesi “Altın Köy”de basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Tiryaki önce çekiçlediği tırpanla hasat biçti, daha sonra ekini patostan geçirdi ve değirmende buğday öğüterek un haline getirdi. Günün sonunda ise elde edilen undan yapılan enfes köy ekmekleri yapıldı.
 
Tiryaki’nin köy hayatından örnekler verirken gösterdiği performans, basın mensupları arasında şaşkınlık olmasına sebep oldu. Bir süre sonra Tiryaki “Çocukluğum köyde geçti. O bakımdan köy hayatını iyi biliyorum.” Açıklamasıyla bu şaşkınlığı giderdi.

Altın Köy’de Türkiye’nin en büyük asma köprüsü, yel ve su değirmenleri, 100 yıllık köy evleri, tomruk evler, köy kahvesi, köy camisi, taş köprü, yapay derenin yanı sıra ahırlar, tarlalar ve hayvanlar yer alıyor. Parkın içinde koyun, at, inek gibi evcil hayvanlar bulunuyor. Ziyaretçilerin faytonlarla dolaşabileceği köy, eski ahşap evlerden değirmenlere, ekmek fırınından ahırlara köy hayatının olmazsa olmaz pek çok ritüelini barındırıyor. Köyde buğday öğütülüp un yapılıyor ve fırında ekmek pişiriliyor.

“20 MİLYON TL’YE MAL OLDU”
 
Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Haber Ankara’ya yaptığı özel açıklamada projenin yaklaşık 500 dönüm üzerine kurulduğunu ifade etti. Tiryaki, “Proje yaklaşık 20 Milyon TL’ye mal oldu. Bu projeyi yaparken borçlanmadık; maliyetin tamamını öz kaynaklarımızdan karşıladık. Alrındağ Belediyesi, borcu bulunmayan ender belediyelerin arasında.” İfadelerini kullandı.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
01.08.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: altındağ, altınköy, veysel tiryaki, proje
Link: Altın Köy ile Ankara turizmine yeni bir soluk geliyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız