Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Gölmarmara kavun karpuz festivali 35 yaşında

Bu yıl 35’inci kez düzenlenen Gölmarmara Kavun Karpuz Festivalinde her yıl olduğu gibi renkli görüntüler yaşandı.

Festivale Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Gölmarmara Kaymakamı Cafer Sarılı, Gölmarmara Belediye Başkanı Kamil Öz, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Saruhanlı Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Yaralı, Kırkağaç Belediye Başkanı İsmail Gedüz, Manisa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Çebi, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ziya Tay, Akhisar Ticaret Odası Başkanı Abdurrahman Yılmaz, Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat, ilçe daire amirleri, sivil toplum temsilcileri, Manisa ve çevresinden halkın geniş katılımı ile gerçekleşti.
 
Festivalin açılış konuşmasını yapan Gölmarmara Belediye Başkanı Kamil Öz, İlçenin tanıtımına, sosyal, kültürel ve ekonomik hayatına kısa süreliğine de olsa katkı sağlayacak festivalin hazırlanmasına katkıda bulunanlara teşekkür etti. Göreve başladıktan sonra gerçekleştirilen ve planlanan faaliyetlerini anlatan Öz, “Dört aylık sürede; yıllık 1 milyon 500 bin TL’lik gelirli tarımsal sulamayı Belediyemize devir aldık. Kültür ve Turizm Bakanlığımızdan Ozanca Mahallemize 150 bin TL’lik alt yapı hibesi aldık. Çevre ve Şehircilik Bakanlığından 1 adet çöp toplama aracı, Valiliğimizden 1 adet Fluence Marka Otomobil tahsis edildi. İlçemize üniversite kazandırmak için çalışmalarımız tüm hızı ile devam ediyor. Güneş enerjisinden elektrik üretimi için çalışmalarımız devam ediyor. Böylece belediyemizin ihtiyacı olan enerjiyi kendimiz üreteceğiz. 4 bin metrekare kilitli parke taşı döşemesi, asfalt çalışmaları, Akpınar düzenleme çalışmaları hızla gerçekleştiriliyor. İlçemize değer katacak projeleri hayata geçirmeye çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz” dedi.
 
Festivalde konuşan Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, festival nedeniyle Belediye Başkanı Kamil Öz’e teşekkür ederek gelecek yıl daha geniş katılım sağlanmasını temenni etti. Sadece Gölmarmaralı değil İzmir, İstanbul, Ankara ve diğer şehirlerde yaşayan hemşerilerin de festivale davet edilmesini isteyen Tanrıverdi, Belediye Başkanı Kamil Öz’ü çalışmaları nedeniyle tebrik ederek kendilerinin de ihtiyaç duyulan konularda destekleyeceklerini söyledi.
 
Manisa Valisi Erdoğan Bektaş da festivalin bölgede yetişen kavun karpuzun tanıtılması ve marka haline getirilmesi, üreticinin daha çok para kazanması, üretimin daha güzel yapılması için düzenlendiğini söyledi. Vali Bektaş, “Emeği geçen ve katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum. Manisa’da yeniyiz ve Gölmarmara’yı da yeni görüyorum. Türkiye’de 27.8 milyon ton, Manisa’da 1.4 milyon ton, dünyada 1.1 milyar ton sebze üretiliyor. İlimiz önemli bir tarım üretim merkezi. Ürünlerde ve üretim tekniklerinde Türkiye’de örnek alınmalı. Üretim usullerinde yeni metotlar geliştirmek durumundayız. Özellikle tarımda öncü illerden biri olmalıdır. Gölmarmara’nın ciddi potansiyel taşıdığını görüyoruz. Gölü, suyu, güneşi, toprağı hiçbir şeyi eksik değil, bütün bunları bir araya getirip daha iyi bir ürün sunuyor. Bu güzel organizasyonu bu zamana kadar getiren ve gerçekleştiren Belediye başkanlarına teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
Manisa’da kavun ve karpuz hasadı devam ederken, 2013 yılında 124 bin 265 ton karpuz, 108 bin 940 ton kavun üretimi gerçekleştirildi. 2014 yılında ise bu üretim miktarının artması bekleniyor.
 
Konuşmalardan sonra düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye girenler ödüllerini protokolün elinden aldılar.
Kavun Yetiştiriciliği Yarışmasında 1. Abdullah Adıgüzel, 2. Mustafa Kızıltaş, 3. Necmettin Karakaş, Karpuz Yetiştiriciliği Yarışmasında 1. Erol Kaya, 2. İbrahim Kocakülah, 3. Şerif Gürler oldu.
 
Kavun Karpuz Güzellik Yarışmasında 1. Ebru Özar, 2. Birsen Solak, 3. Neslihan Yıldız olurken neşeli görüntülerin yaşandığı Karpuz Yeme Yarışmasında 1’inciliği Halil Can Kılıçoğlu, 2’nciliği Cihan Kızıltaş, Sude İçler de 3’ncülüğü elde etti. 
 
 
(İHA)
 
 

Ekleme Tarihi
06.08.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: festival, Gölmarmara, karpuz, kavun
Link: Gölmarmara kavun karpuz festivali 35 yaşında




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız