Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 24 Nisan 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Ankaralı Çiftçiye Sulama Desteği

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca, modern sulama tesisleri ve makine ekipmanlarının üreticiler tarafından kullanımının yaygınlaştırılarak, daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak, üreticilerin işlerini kolaylaştırmak ve üretim maliyetlerinin düşürmek amacıyla, yedi sulama sistemine verilen yüzde 50 hibe desteğinin başvuruları incelenerek destek almaya hak kazanan üreticiler belirlendi.
 
Buna göre; 20 Ankaralı üreticiye 2 bin 500 dekar alanda kurulacak sulama sistemleri için yaklaşık 450 bin TL destek verilirken, 875 bin TL’lik de yatırım yapılacak.
 
Destekleme almaya hak kazanan üreticilerin 14-25 Ağustos tarihleri arasında bağlı oldukları İlçe veya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile sözleşme imzalamaları gerektiğini kaydeden İl Müdürü Muhsin Temel, Ankara tarımında sulanan alanların azlığının önemli bir problem olduğunun altını çizerek, destekleme almaya hak kazanan üreticilerden sözleşme imzalamaları konusunda acele etmelerini istedi.
 
Bu desteklemeyle beraber kaynakların verimli kullanımını sağlayan yeni sistemler kurulurken, yaklaşık bin dekar alanın suya kavuşacağını dile getiren Temel, “Ankara’nın 1 milyon 233 bin hektar tarım arazisinin yüzde 8’i yani yalnızca 103 bin hektarı sulanabiliyor. Sulanan alanların azlığı Ankara tarımında önemli bir sorun. Hem tarımsal verimliliği hem de tarımsal çeşitliliğimizi daha da artırmamız için sulanan tarım alanlarımızı artırmamız gerekiyor. Bunun için çeşitli projeler yürütüyor ve destekler veriyoruz. Bireysel sulama makine ve ekipman alımlarına yüzde 50 hibe desteği, bu desteklerin en önemlisi. Onun için hibe almaya hak kazanan tüm üreticilerimizi sözleşme imzalamaya bekliyoruz” dedi.
 
Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da Ankara’ya yeni bir güneş enerjili sulama sisteminin bu destekle kazandırıldığını vurgulayan İl Müdürü Temel, bu sistemle güneşten alınan enerjiden elektrik üretilerek sulamada kullanıldığını ve bu sayede üreticilerin en çok şikayet ettiği elektrik giderinden kurtulduğunun altını çizerek bu sistemin Ankara’ya tanıtılması açısından da bu desteklemenin önemli bir rol oynadığını sözlerine ekledi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
07.08.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: sulama, destek, çiftçi
Link: Ankaralı Çiftçiye Sulama Desteği




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız