Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Fırtına bağlara zarar verdi

Alaşehir ilçesinde etkili olan fırtına, bazı bağlık alanlarda direklerin devrilmesine sebep olurken, asmalar zarar gördü.

Şiddetli fırtına, dün akşam saatlerinde bölgede etkili oldu. Alaşehir Belenyaka, Badınca, Çakırcaali mahallerinde 50 dönüm bağ alanında direkler yıkıldı, üzümler yere döküldü. Fırtına sebebiyle bağı zarar gören üreticilerden Ramazan Cura, "Fırtına, bağdaki altı sıranın direklerini devirdi. Damlama sulama borularını ve gergi tellerini kopardı. Bu asmalar artık 3-5 yılda ancak kendilerini toparlar. Bağı söküp tekrar dikmek gerekir. Bu da bizim en az 5 yılımızı alır. Perişan olduk" dedi. Kendisi gibi bölgede birçok üreticinin bankalara kredi borcu bulunduğunu kaydeden Cura, yetkililerden destek beklediklerini ifade etti.
 
Alaşehir Ziraat Odası Başkanı Necdet Türk, üreticilerin bir yıl gözü gibi baktığı emeklerinin bu tür bir felaketle toz olup uçup gittiğini belirterek şunları söyledi: "Fırtına, sigorta kapsamında değil. Böylece yeni bir şey daha gördük; demek ki fırtına gibi doğal afetleri de sigorta kapsamına almak gerekiyor. Devlet bu tür afetlerden zarar gören üreticilere mutlaka destek olmalı. Zarar gören üreticilerimizin İlçe Tarım Müdürlüğü'ne tespit yaptırmalarında yarar var."  
 
 
 
 
 (İHA)
 
 

Ekleme Tarihi
08.08.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: üzüm bağ, fırtına, zarar
Link: Fırtına bağlara zarar verdi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız